Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Με «σάμπα» στους «16» Βραζιλία - Ακτή Ελεφαντοστού 3-1

Η Βραζιλία ήταν ουσιαστική και νίκησε με 3-1 την Ακτή Ελεφαντοστού, εξασφαλίζοντας την πρόκρισή της στους "16" του Μουντιάλ. Tα δύο πρώτα γκολ πέτυχε ο Λουΐς Φαμπιάνο για την "σελεσάο" στο 25' και στο 50', αν και στο δεύτερο χρησιμοποίησε δύο φορές το χέρι.
Ο Ελάνο πέτυχε στο 62΄το τρίτο σκοράροντας και στο δεύτερο ματς της διοργάνωσης, αλλά αποχώρησε τραυματίας, ενώ ο Κακά επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις κάνοντας δύο ασίστ, όμως αποβλήθηκε λίγο πριν το τέλος, όταν τα νεύρα κυριαρχούσαν στον αγωνιστικό χώρο στο 88' με δέυτερη κίτρινη κάρτα για αγκωνιά στον στον Καντέρ Κεϊτά,.
Για τους αφρικανούς μείωσε ο Ντιντιέ Ντρογκμπά από σέντρα του Γιαγιά Τουρέ στο 79΄, γκολ που μπορεί να φανεί χρήσιμο σε περίπτωση ισοβαθμίας με την Πορτογαλία.
ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Ζούλιο Σέζαρ, Μάικον, Λούσιο, Ζουάν, Μπάστος, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Φελίπε Μέλο, Ελάνο (67' Ντάνι Άλβες), Κακά, Ρομπίνιο (93' Ραμίρες), Λουΐς Φαμπιάνο.
ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ: Μπαρί, Ντεμέλ, Κολό Τουρέ, Ζοκορά, Τιενέ, Γιαγιά Τουρέ, Εμπουέ (72' Ρομαρίκ), Τιοτέ, Ντιντάν (54' Ζερβινιό), Σαλομόν Καλού (68' Καντέρ Κεϊτά), Ντρογκμπά.


Ιταλία-Νέα Ζηλανδία 1-1

Οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές δεν μπόρεσαν να νικήσουν ούτε τη Νέα Ζηλανδία μένοντας στο 1-1, παρά τις 23 τελικές τους προσπάθειες. Όλα πλέον ανοικτά στον 6ο όμιλο. Η παράδοση που θέλει την Ιταλία να δυσκολεύεται στους ομίλους συνεχίστηκε. Μετά την ισοπαλία στην πρεμιέρα με την Παραγουάη, οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές έμειναν στο 1-1 και με τη Νέα Ζηλανδία και θα παίξουν την πρόκριση την τελευταία αγωνιστική απέναντι στη Σλοβακία.
Μια πρόκριση που θα διεκδικήσουν επί ίσοις όροις και οι Νεοζηλανδοί που αντιμετωπίζουν την Παραγουάη καθώς μετά από τις δύο πρώτες αγωνιστικές είναι στους 2 βαθμούς όσους και οι Ιταλοί, με τους Νοτιοαμερικάνους να έχουν 4 και τους Σλοβάκους 1.
Μια εικόνα στον 6ο όμιλο που λίγοι στοιχημάτιζαν ότι θα υπήρχε μετά τους δύο πρώτους αγώνες, ωστόσο οι ''Αll Whites” ήρθαν αποφασισμένοι στο Παγκόσμιο Κύπελλο για να... μείνουν!
Τα παιδιά του Ρίκι Χέμπερτ έπαιξαν με πάθος και ψυχή απέναντι στους Παγκόσμιους πρωταθλητές, προηγήθηκαν νωρίς και παρόλο που ισοφαρίστηκαν σχετικά γρήγορα, κράτησαν εύκολα στη συνέχεια το 1-1.
Στην αντίπερα όχθη η ομάδα του Μαρτσέλο Λίπι έμεινε αήττητη για 9ο σερί αγώνα σε Παγκόσμιο Κύπελλο, ωστόσο μόνο ικανοποιημένος δεν μπορεί να είναι ο ομοσπονδιακός της τεχνικός από την ισοπαλία αλλά και την εμφάνιση. Η αναμέτρηση στο Mbombela Stadium είχε ένα μεγάλο φαβορί που με το καλημέρα βρέθηκε στο καναβάτσο. Οι Νεοζηλανδοί κέρδισαν ένα φάουλ λίγο κάτω από την σέντρα, ο Έλιοτ γέμισε και ο Σμελτζ τρύπωσε στην άμυνα των ''Ατζούρι'' ανοίγοντας το σκορ, στο 7' και στη συνέχεια οπισθοχώρησαν προσπαθώντας να το κρατήσουν . Και για περίπου 10 λεπτά μετά το γκολ δεν αντιμετώπισαν κάποια επικίνδυνη κατάσταση μπροστά στην εστία του Πάστον. Ωστόσο μετά το 20' οι τυπικά γηπεδούχοι πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων και άρχιζαν να πιέζουν όλο και περισσότερο την αντίπαλη εστία, δημιουργώντας αρκετές τελικές προσπάθειες. Σε μία από αυτές ο Μοντολίβο (27') είδε την μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι για να έρθει ένα λεπτό αργότερα η ισοφάριση με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ιακουΐντα. Ένα πέναλτι που αμφισβήτησαν έντονα οι Νεοζηλανδοί, θεωρώντας ότι ο Ντε Ρόσι έπεσε εντυπωσιακά μόλις τον κράτησε για λίγο ο Σμιθ από την φανέλα.
ΙΤΑΛΙΑ - Μαρτσέλο Λίπι (4-4-2): Μαρκέτι - Τζαμπρότα, Καναβάρο, Κιελίνι, Κρισίτο - Μοντολίβο, Ντε Ρόσι, Μαρκίζιο (61' Πατσίνι), Πέπε (46' Καμορανέσι) - Ιακουΐντα, Τζιλαρντίνο (46' Ντι Νατάλε)
ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ - Ρίκι Χέμπερτ (4-5-1): Πάστον - Ρέιντ, Νέλσεν, Βίτσελιχ (81' Κρίστι), Σμιθ - Λόκχεντ, Έλιοτ, Μπέρτος, Φάλον (63' Γουντ), Κίλεν (90' Μπάρον) – Σμελτζ


Παράσταση για ένα ρόλο...Σλοβακία-Παραγουάη 0-2


H Παραγουάη νίκησε εύκολα την Σλοβακία 2-0 σε μία αναμέτρηση που δεν χωράει αμφισβήτηση για το ποια ήταν η καλύτερη ομάδα. Οι "Λατινοαμερικάνοι" κυριάρχησαν πλήρως χωρίς να απειληθούν και πάνε πλέον για την πρωτιά του ομίλου κόντρα στην Νέα Ζηλανδία.
Η Παραγουάη έλεγχε το ρυθμό του αγώνα από τα πρώτα λεπτά, καθώς η Σλοβακία είχε ως πρώτο στόχο να κρατήσει το μηδέν στην εστία της. Γι αυτό το λόγο ο Βάις είχε παρατάξει την ομάδα του με αμυντικούς προσανατολισμούς. Αυτό φάνηκε κιόλας από το γεγονός ότι χρειάστηκε 37' λεπτά για να δημιουργήσει την πρώτη της ευκαιρία για γκολ. Αντίθετα η Παραγουάη κυνήγησε από την αρχή το γκολ και κατάφερε να το πετύχει στο 27' ύστερα από έξοχο πλασέ του Βέρα και την εκπληκτική μπαλιά Μπάριος.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε λίγο, όμως η εικόνα παρέμεινε η ίδια με αυτή του πρώτου 45λεπτου. Η Σλοβακία αν και πίσω στο σκορ έδειχνε ανήμπορη να δημιουργήσει παιχνίδι και να φτάσει με αξιώσεις στην περιοχή του Βίγιαρ. Εκ διαμέτρου αντίθετη ήταν παρουσία της Παραγουάης στον αγωνιστικό χώρο, καθώς είχε την υπεροχή και άγγιξε αρκετές φορές το 2-0. Τελικά το πέτυχε στο 86' με ωραίο σουτ του Ριβέρος από το ύψος της περιοχής.
Παραγουάη(Mαρτίνο Γεράρδο): Βίγιαρ, Μορέλ, Ντα Σίλβα, Αλκαράς, Β. Κάσερες, Ριβέρος, Μπονέτ, Βέρα(88' Μπαρέτο), Βαλντές(68' Τόρες), Μπάριος(82' Καρντόσο), Σάντα Κρους
Σλοβακία(Βλάντιμιρ Βάις): Μούχα, Πέκαρικ, Σκρτελ, Ντούριτσα, Σάλατα(83' Στοχ), Στρμπα, Κόζακ, Βάις, Χάμσικ, Σέστακ(70' Χολόσκο), Βίτεκ