Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Χιλή-Ελβετία 1-0

Με γκολ του Μαρκ Γκονσάλες στο 75ο λεπτό, η Χιλή επικράτησε 1-0 της Ελβετίας και βρίσκεται στην κορυφή του 8ου ομίλου με δύο νίκες σε ισάριθμα ματς. Η ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα είχε το αριθμητικό πλεονέκτημα από το 31ο λεπτό, λόγω της αποβολής του Βαλόν Μπεχράμι με απευθείας
κόκκινη κάρτα. Ωστόσο, οι Ελβετοί σημείωσαν ένα εντυπωσιακό ρεκόρ, καθώς κράτησαν απαραβίαστη την εστία τους για 556 λεπτά σε Μουντιάλ, αφού πριν το γκολ του Γκονσάλες, ο τελευταίος που είχε βρει δίχτυα απέναντί τους ήταν ο Κολομβιανός Λοσάνο από το Μουντιάλ του 1994. Έκτοτε, η Ελβετία δεν δέχτηκε γκολ σε κανένα από τα τέσσερα παιχνίδια που έδωσε στο Μουντιάλ του 2006, αλλά και στο πρώτο της στη φετινή διοργάνωση κόντρα στην Ισπανία.
Χιλή (Μπιέλσα): Μπράβο, Ίσλα, Μεδέλ, Πόνσε, Χάρα, Βιδάλ (46' Γκονσάλες), Καρμόνα, Φερνάντες (65' Παρέδες), Σάντσες, Μποσεζούρ, Σουάσο (46' Βαλδίβια)
Ελβετία (Χίτσφελντ): Μπενάλιο, Λιχτστάινερ, Φον Μπέργκεν, Γκριχτίνγκ, Τζίγκλερ, Μπεχράμι, Ινλέρ, Χούγκελ, Φερνάντες (77' Μπουνιάκου), Φράι (42' Μπαρνέτα), Νκουφό (68' Ντερντιγιόκ)