Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

ΠΗΓΗ : ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Την Κυριακή 20/6/2010 έγινε η γιορτή του συλλόγου δασοπροστασίας «Κυλλήνιος Άδωνις», στο Αθλητικό Κέντρο της Ζήρειας.
Από τις παρεμβάσεις των εκπροσώπων των εθελοντών του Ξυλοκάστρου, της Ευρωστίνης, του Φενεού αλλά και της Πυροσβεστικής, καταλάβαμε ότι το κράτος μόνο περικοπές κάνει κάθε χρονιά, σχετικά με την προστασία των δασών και την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Χρόνο με το χρόνο, όλο και
λιγότερο προσωπικό απασχολείται με αντικείμενο την πρόληψη και την κατάσβεση των πυρκαγιών που θα παρουσιαστούν. Για παράδειγμα τις Κυριακές, δεν υπάρχουν πυροφύλακες στο βουνό μας. Δεν διατίθενται κονδύλια γι’ αυτό! Άλλη μια θλιβερή πλευρά του υποτιθέμενου κοινωνικού κράτους μας…
Προφανώς, οι διεκδικήσεις μας για το θέμα αυτό, πρέπει να ενταθούν, αλλά αυτό είναι θέμα που θα το ξαναπιάσουμε το φθινόπωρο. Τώρα, είμαστε στην καρδιά του προβλήματος και μέχρι τότε, το βάρος της κάλυψης των κενών πέφτει στους εθελοντές και στους δήμους.
Με λύπη μας διαπιστώσαμε ότι η πολύ καλή και αποτελεσματική, ομάδα πυροπροστασίας του δήμου Ξυλοκάστρου (η ομάδα του Λαγού), δεν έχει ενεργοποιηθεί και αυτό γιατί ο δήμος δεν έχει προσλάβει ακόμα τα άτομα που την απαρτίζουν. Αποτέλεσμα της καθυστέρησης αυτής είναι από τη μία να κινδυνεύουμε σε περίπτωση φωτιάς να μην προλάβουμε το κακό και από την άλλη τα παιδιά της ομάδας να αναζητούν άλλες εποχιακές επαγγελματικές λύσεις.
Η χρησιμότητα αυτών των παιδιών είναι πολύ μεγάλη, γιατί μπορούν και επεμβαίνουν άμεσα στα περιστατικά και μαζί με τους εθελοντές του Κυλλήνιου Άδωνη, προσφέρουν ανεκτίμητες υπηρεσίες στον τόπο.
Καλούμε λοιπόν, το δήμο Ξυλοκάστρου να προχωρήσει άμεσα στη σύσταση της ομάδας και την πρόσληψη του απαραίτητου για τη λειτουργία της προσωπικού. Έχουμε ήδη αργήσει! Το φθινόπωρο και αφού έχει περάσει ο κίνδυνος, μπορούμε να πούμε για τις διεκδικήσεις που …δεν έγιναν. Τώρα, ας αναλάβουμε δράση!


Για την Αρμονική Ανάπτυξη
Ανδρέας Απ. Ζάρρος