Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

ΟΦΗ-Εργοτέλης 1-1 (3-4 πέναλτι): Άξιος της μοίρας του

ΟΦΗ-Εργοτέλης 1-1 (3-4 πέναλτι): Άξιος της μοίρας του... (vid)Στη διαδικασία των πέναλτι κρίθηκε ο εμφύλιος του Ηρακλείου μεταξύ ΟΦΗ και Εργοτέλη για τη φάση των «16» του κυπέλλου Ελλάδας, αφού το παιχνίδι στην κανονική του διάρκεια όσο και στην παράταση έληξε ισόπαλο 1-1.
Την πρόκριση στα προημιτελικά πήρε ο Εργοτέλης μέσα στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» με 4-3 στα πέναλτι κι έγινε η μοναδική ομάδα από τη Β΄ κατηγορία που συνεχίζει στη διοργάνωση.

Ο ΟΦΗ που αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 31΄ λόγω αποβολής του Κουτσιανικούλη (κλάδεψε τον Οικονόμου) έχασε δυο πέναλτι στο β΄ημίχρονο. Πρώτα με τον Νέιρα στο 57΄(απέκρουσε ο Κατσιμήτρος) και ύστερα με τον Ποτουρίδη στο 71΄(έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι)!
Το πρώτο ματς στο Παγκρήτιο είχε λήξει ισόπαλο 1-1. Ο Εργοτέλης προηγήθηκε στο 23΄ με τον Μπουτσάκη και ισοφάρισε 1-1 στο 44΄ με πέναλτι ο Νέιρα.
ΟΦΗ (Καραμπετάκης): Σωτηρίου, Μιχόγιεβιτς, Ποτουρίδης, Κοροβέσης, Δεληγιαννίδης (88' Κυριακίδης), Νάστος, Μεγιάδο, Νέιρα, Κουτσιανικούλης, Οικονόμου (46' Σασί), Πέρσον (60' Βουό).
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Παπαβασιλείου): Κατσιμήτρος, Οικονόμου (46' Ροβίθης), Μπουρσέλης (82' Προβυδάκης), Λαμπάκης, Μπάτζιος, Μπρους, Μπουτσάκης, Τσέλιος, Κούατενγκ (63' Κατσούρρι), Ιατρούδης, Έφορντ.

Πέρα από τον  Εργοτέλη, στη φάση των «8» έχουν προκριθεί ακόμη ο Ολυμπιακός, ο Πανιώνιος, ο ΠΑΟΚ, ο Ατρόμητος, ο Αστέρας Τρίπολης και η ΑΕΚ και η Λαμία .
Η κλήρωση της προημιτελικής φάσης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή (25/1) στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στο Πάρκο Γουδή.