Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018

Ο Μητσοτάκης «σφάζει» τον Τσίπρα για την παραίτηση Κοτζιά: Είναι εκβιαζόμενος πρωθυπουργός

Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, περιλαμβάνονται οι Katerina I.Oikonomou, Panagiotis Andrikopoulos και Ilias Xenos, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες
«Πριν από λίγες μέρες είχα περιγράψει την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου ως ένα κυνικό συνεταιρισμό εξουσίας», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Οι σημερινές εξελίξεις φοβάμαι ότι με δικαίωσαν απόλυτα. Ο κ. Τσίπρας απέπεμψε σήμερα τον υπουργό Εξωτερικών κ. Κοτζιά. Είπε ταυτόχρονα ότι δεν θα δεχθεί καμία διγλωσσία στο ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και επεσήμανε πως ο πρωθυπουργός απέπεμψε «τον άνθρωπο ο οποίος υπήρξε ο θερμότερος υποστηρικτής της συμφωνίας και ταυτόχρονα
κράτησε μέσα στην κυβέρνηση τον κ. Καμμένο, ο οποίος έχεις δηλώσει ευθαρσώς ότι τη συμφωνία αυτή δεν τη θέλει, δεν την πιστεύει, δεν τη στηρίζει και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να συμφωνήσει στην υπερψήφισή της».
Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ως αδύναμο και εκβιαζόμενο πρωθυπουργό και τόνισε πως «όσο πιο γρήγορα τελειώσει αυτή η φαρσοκωμωδία τόσο καλύτερα θα είναι για τη χώρα».
«Η Ελλάδα ειδικά σήμερα σε αυτές τις κρίσιμες γεωπολιτικές συγκυρίες χρειάζεται μια κυβέρνηση σταθερή, αποφασισμένη που θα μιλάει με μια φωνή και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Δεν την έχει σήμερα θα την αποκτήσει σύντομα μετά τις επόμενες εκλογές», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης.
Με ένα αιχμηρό tweet σχολίασε την παραίτηση του Nίκου Κοτζιά από το υπουργείο Εξωτερικών ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης. Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρει ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να πειράξει τον Καμμένο επειδή «ο Πάνος ξέρει πολλά».
Η ανάρτηση του κ. Γεωργιάδη:
Έλεγα ότι ο Τσίπρας δεν μπορεί να πειράξει τον Καμμένο και ας έχει εναλλακτική πλειοψηφία. Προφανώς ο Πάνος ξέρει πολλά…και όλοι καταλαβαίνουν ότι αν τον πειράξουν δεν θα διστάσει….Οι κατηγορίες του για κακοδιαχείριση κονδυλίων ήταν προειδοποίηση και έπιασε τόπο όπως φάνηκε..

Η παραίτηση Κοτζιά και το παρασκήνιο που οδήγησε σε αυτή σχολιάστηκε με αιχμηρό τρόπο από την αντιπολίτευση που κάνει λόγο για το σφιχταγκάλιασμα Τσίπρα με Καμμένο.
«Χέρι-Χέρι προς τον γκρεμό πηγαίνουν Τσίπρας και Καμμένος», τονίζει η Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας πως τα γεγονότα επιβεβαιώνουν την κρίση που σοβεί στην κυβέρνηση.
Ειδικότερα, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, στη Προσύνοδο των Ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, στις Βρυξέλλες, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το πουλόβερ ξηλώνεται. Η παραίτηση Κοτζιά επιβεβαιώνει την κρίση που σοβεί στον Κυβερνητικό συνεταιρισμό. Ο κ. Τσίπρας έκανε την επιλογή του. Χέρι- χέρι με τον κ. Καμμένο πάνε στον γκρεμό! Αλλά δεν θα πάρουν την χώρα μαζί τους».

«Την ίδια ώρα ποιος τελικά κάνει κουμάντο σε αυτή την κυβέρνηση», διερωτάται ο εκπρόσωπος τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας μέσω ανάρτησης του στο twitter, παραθέτοντας ως παράδειγμα την περίπτωση παραίτησης Φίλη, λίγους μήνες νωρίτερα.