Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Εκτροχιασμός τρένου στην Ουάσινγκτον - Νεκροί και τραυματίες

Εκτροχιασμός τρένου στην Ουάσινγκτον [Live] 
Μέρος αμαξοστοιχίας του αμερικανικού Οργανισμού Σιδηροδρόμων, Amtrak, εκτροχιάστηκε και έπεσε από γέφυρα σε κεντρικό αυτοκινητόδρομο στην κομητεία Πιρς στην Ουάσιγκτον. Στο σημείο έχουν σπεύσει οι αρχές.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο του σερίφη της κομητείας, υπάρχουν νεκροί και παγιδευμένοι στο τρένο. H εταιρεία Amtrak, ωστόσο, σε ανακοίνωσή της δεν κάνει αναφορά για νεκρούς. Αναφέρει ότι επιβάτες του τρένου έχουν τραυματιστεί.

Εικόνες από το σημείο δείχνουν μέλη υπηρεσιών ασφαλείας να βοηθούν ανθρώπους που βρίσκονται στο πάτωμα. Τέσσερα βαγόνια μοιάζει να ξεκόλλησαν από την αμαξοστοιχία και ένα από αυτά να έπεσε στον δρόμο.

Όπως ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης, αυτός ήταν ο πρώτος γύρος της νέας γραμμής μεγάλης ταχύτητας.

Το περιστατικό σημειώθηκε 45 λεπτά μετά το ξεκίνημα της διαδρομής του τρένου ανάμεσα στο Πόρτλαντ και το Σιάτλ.

Προτού εκτροχιαστεί μέρος της αμαξοστοιχίας, το τρένο κινούνταν με πάνω από 130kmh με τουλάχιστον 78 επιβάτες και πέντε μέλη πληρώματος.

Δεν έχει γίνει ακόμη σαφές εάν προσγειώθηκε πάνω σε αυτοκίνητα, όπως όμως μεταδίδεται από το CNN έχει προκληθεί σειρά συγκρούσεων ανάμεσα στα αυτοκίνητα. 

«Έχουμε λάβει γνώση για ένα περιστατικό στο οποίο εμπλέκεται η αμαξοστοιχία 501», ανέφερε η εταιρεία με ανάρτησή της στο Twitter.

«Θα προβούμε σε ενημέρωση μόλις έχουμε διαθέσιμες περαιτέρω λεπτομέρειες» πρόσθεσε.

Μέρος της αμαξοστοιχίας έπεσε στον διαπολιτειακό αυτοκινητόδρομο περίπου στις 07:30 (τοπική ώρα) - 17:30 (ώρα Ελλάδας).  
Ελισάβετ Σταμοπούλου

in.gr