Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ για τον ΣΚΑΪ Σταθερό το προβάδισμα 12% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ


Σταθερό παραμένει τον Δεκέμβριο το προβάδισμα των 12 μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, στη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ, την ώρα που η πλειοψηφία των πολιτών εκφράζει την ανησυχία της για τους χειρισμούς της κυβέρνησης σε αρκετά θέματα, όπως οι πλειστηριασμοί, η πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία, καθώς και η επίσκεψη Ερντογάν. 
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό
30%, έναντι 18% του ΣΥΡΙΖΑ, με τις δύο παρατάξεις να χάνουν από μισή μονάδα σε σχέση με την αντίστοιχη έρευνα του Νοεμβρίου.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής, με 9,5 μονάδες, τέταρτη η Χρυσή Αυγή με 7,5% ενώ στο 6,5% ακολουθεί το ΚΚΕ.

Πέραν αυτών, κανένα άλλο κόμμα δεν υπερβαίνει το όριο του 3% για είσοδο στη Βουλή, με την Ένωση Κεντρώων να αποσπά το 2,5% των ψήφων, ενώ Ανεξάρτητοι Έλληνες και ΑΝΤΑΡΣΥΑ ακολουθούν με 2%.

Στα ερωτήματα για την αποδοχή ή όχι του κυβερνητικού έργου, η πλειοψηφία (ποσοστό σχεδόν 75%) σημειώνει πως η κυβέρνηση δεν προστατεύει την πρώτη κατοικία, ενώ αναφορικά με την επίσκεψη του τούρκου προέδρου στην Ελλάδα ένα ποσοστό της τάξης του 46,5% εκτιμά ότι κυρίως ωφελήθηκε η Τουρκία.