Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Κόλλησε στα Πηγάδια ο ΠΑΟ, 1-1 με τη Ξάνθη...

Κόλλησε στα Πηγάδια ο ΠΑΟ, 1-1 με τη Ξάνθη
Ακόμη κι αν έκανε ίσως το καλύτερο 20λεπτό του στο φετινό πρωτάθλημα, ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε ούτε αυτή τη φορά να πετύχει εκτός έδρας νίκη και ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο της Super League χωρίς «διπλό», αφού
αναδείχθηκε ισόπαλος 1 - 1 στα  Πηγάδια με τη Ξάνθη
Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν στην Ξάνθη με τον Αλτμαν στο 18΄ και είχαν ευκαιρίες να διευρύνουν το προβάδισμά τους, όμως στο β΄ μέρος οι «ακρίτες» ανέβηκαν και κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση στο 79΄ με τον Γέντρισεκ. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη συμπλήρωσε έξι ματς χωρίς νίκη και βρίσκεται στη 10η θέση της βαθμολογίας.
ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Λουσέρο, Μεχία, Φλίσκας, Μελιόπουλος (46΄ Σιλά), Κασάδο, Λισγάρας, Γέντρισεκ (90΄+ Κάστρο), Κίκε (70΄ Φασίδης)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Αλτμαν (90΄ Κουντουριώτης), Αυλωνίτης, Λουντ (82΄ Χίλιεμαρκ), Βιγιαφάνιες, Κουρμπέλης, Τζανδάρης, Χουλτ, Κολοβέτσιος, Πίσπας (78΄ Δώνης), Κουλιμπαλί.
=========
«Φρένο» στο νικηφόρο σερί πέντε αγώνων του Αστέρα Τρίπολης έβαλε ο Παναιτωλικός, που απέσπασε 0-0 στο «Θ. Κολοκοτρώνης», στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Super League. Η ομάδα του Αγρινίου ολοκλήρωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Μπεχαράνο στο 84΄.
Οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν παρά μία μεγάλη ευκαιρία, όμως το κοντινό σουτ του Καλτσά απομάκρυνε σωτήρια πάνω στη γραμμή ο Μπεχαράνο.
Ο,τι δεν μπορούσαν να κάνουν στις οργανωμένες επιθέσεις τους οι παίκτες του Σάββα Παντελίδη, το άγγιξαν σε μία αντεπίθεση στο 57΄, όταν ο Καλτσάς έβγαλε τον Τόνσο μόνο απέναντι στον Κυριακίδη, όμως ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού έπεσε στα πόδια του Αργεντινού και έσωσε την εστία του.
Οι φιλοξενούμενοι δεν απείλησαν σχεδόν καθόλου (με εξαίρεση ένα φάουλ του Μάρκος Πάουλο που έδιωξε ο Αθανασιάδης), αλλά η «σφιχτή» αμυντική τακτική τους, τους χάρισε το βαθμό της ισοπαλίας, καθώς άντεξαν και στα τελευταία λεπτά παίζοντας με δέκα παίκτες, μετά την αποβολή του Μπεχαράνο στο 84΄.
 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Ιγκορ, Γιαννούλης, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Μουνάφο (86΄ Τσιλιανίδης), Ιγκλέσιας, Καλτσάς (76΄ Δουβίκας), Τόνσο, Ισνάλντο (70΄ Μαντίντα), Μανιάς
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος):
Κυριακίδης, Ροντρίγκες, Μιχάι, Μύγας, Ρόσα, Μπεχαράνο, Μοράρ, Μάρκος Πάουλο, Μάζουρεκ (85΄ Μαρινάκης), Μαρκόβσκι (46΄ Κλέσιο), Ρότσα (64΄ Τσοκάνης)

==========
Με μεγάλο πρωταγωνιστή και σκόρερ (18΄ και 31΄) τον Μίλος Ντέλετις, η ΑΕΛ πέρασε νικηφόρα από τη Λαμία, νικώντας 2-0 την τοπική ομάδα, σε αναμέτρηση για τη 15η αγωνιστική της Super League. Οι Θεσσαλοί ολοκληρώνουν τον α΄ γύρο του πρωταθλήματος στην έβδομη θέση της κατάταξης, ενώ οι νεοφώτιστοι γνώρισαν την πρώτη ήττα τους μετά από δύο και πλέον μήνες.
ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Ασίγκμπα, Παντελιάδης (28΄ Τσούκαλος), Κουκόλης, Ομο, Βασιλαντωνόπουλος, Καραγιάννης, Μπλάζιτς, Πίτι (61΄ Φράγκος), Αναστασόπουλος (56΄ Μπουλούλης), Βουό
ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς, Γκόλιας, Γουάλας, Φατιόν, Λαγός, Ντέλετιτς, Ναζλίδης (90΄+ Γιαννιτσάνης) , Αγκάνοβιτς (79΄ Μπάλλας), Κρίζμαν (88΄ Μασούρας)
===========
Η αγωνιστική ολοκληρώνεται τη Δευτέρα με τον αγώνα Λεβαδειακός - Πανιώνιος (19:30). 
---------
Η 15η Αγωνιστική
Κέρκυρα-Ατρόμητος 1-3
ΑΕΚ-Απόλλων Σμύρνης 0-0
Πλατανιάς-ΠΑΟΚ 0-1
Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0
Αστέρας Τρίπολης-Παναιτωλικός 0-0
Λαμία-ΑΕΛ 0-2

 Ξάνθη-Παναθηναϊκός 1-1 Δευτέρα
19:30 Λεβαδειακός-Πανιώνιος

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 

(σε 15 αγώνες)
1. Ολυμπιακός 32
2. ΑΕΚ 31
. ΠΑΟΚ 31
4. Ατρόμητος 30
5. Πανιώνιος 22 -14αγ.
. Αστέρας Τρίπολης 22
7. ΑΕΛ 20
8. Ξάνθη 18
9. ΠΑΣ Γιάννινα 17
10. Παναθηναϊκός 16
10. Λαμία 16
12. Λεβαδειακός 15 -14αγ.
. Παναιτωλικός 15
14. Απόλλων Σμύρνης 12
15. Κέρκυρα 11
16. Πλατανιάς 6

* Ο Παναθηναϊκός άρχισε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς.