Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: KΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS

22560931 869476579895170_1778697478_o
Την Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 18:30, στο θέατρο Άγγελος Σικελιανός, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση καλωσορίσματος των τριών ευρωπαϊκών σχολείων, που θα φιλοξενηθούν για μια εβδομάδα (15-21 Οκτωβρίου) στο Ξυλόκαστρο, στα πλαίσια του Προγράμματος ERASMUS+ .

Καλωσόρισμα φιλοξενούμενων σχολείων  προγράμματος ΕRASMUSΤο Erasmus είναι ένα πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό. Στοχεύει στην ανάδειξη των δεξιοτήτων, της απασχολησιμότητας καθώς και στον εκσυγχρονισμό των συστημάτων εκπαίδευσης, κατάρτισης και νεολαίας σε όλους τους τομείς της Δια Βίου Μάθησης.

Στην εκδήλωση ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος και η Δημοτική Αρχή, καλωσόρισαν τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των σχολείων IES Diego Torrente Pepez- San Clemente, Ισπανίας, Agrupamento de Escolas de Vendas Novas, Vendas Novas, Πορτογαλίας και Liceo Scientificato Ulivi, Parma, Ιταλίας.
Χαιρετισμό έκαναν η Διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Ξυλοκάστρου κα Σοφία Σμυρνή και οι υπεύθυνοι των φιλοξενούμενων σχολείων Joaquina Guillen, Giordana Mutti και Adelia Bentes.
Ακολούθησε ομιλία για τους σκοπούς του προγράμματος από την υπεύθυνη κα Δρυ, προβολή video προηγούμενων συναντήσεων, μουσικό πρόγραμμα από μαθητές του σχολείου και τη χορωδία «Φιλαρμονία» του μαέστρου κ. Ανδρέα Χασάπη, παραδοσιακοί χοροί από Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία και το γαϊτανάκι της φιλίας