Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Είστε λυπημένος; Πάρτε έναν υπνάκο!

happynapsromanou.jpgΕίστε λυπημένος; Πάρτε έναν υπνάκο!


Τα οφέλη του ύπνου για την υγεία μας, την ευζωία και την παραγωγικότητά μας είναι πολύ καλά θεμελιωμένα και υποστηρίζονται από δεκάδες έρευνες. Αυτό που δεν ήταν γνωστό στους επιστήμονες μέχρι σήμερα και αποδεικνύεται με νέα μελέτη του
πανεπιστημίου του Χαρτφορντσίαρ, που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1000 ατόμων, είναι ότι οι μικροί ύπνοι στη διάρκεια της ημέρας μπορούν να συμβάλουν στην ευτυχία.

Διαβάστε περισσότερα 

antibioticspolypsromanou.jpgΑυξάνουν τους πολύποδες του εντέρου, τα πολλά αντιβιοτικά


Μέχρι σήμερα θεωρούσαμε ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος από την αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών ήταν η μικροβιακή αντοχή. Νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ ωστόσο, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Gut, δείχνει ότι η μακρόχρονη χρήση αντιβιοτικών αυξάνει την πιθανότητα ανάπτυξης πολυπόδων στο έντερο, που θεωρούνται προκαρκινικό στάδιο.

Διαβάστε περισσότερα 

farmakae99.jpgΝέα έρευνα: «Ακάλυπτοι» από φάρμακα οι 8 στους 10 Έλληνες


Το 80% των πολιτών υποστηρίζουν ότι δεν καλύπτονται επαρκώς από την Πολιτεία οι ανάγκες σε φάρμακα, σύμφωνα νέα έρευνα* που διενεργήθηκε από την εταιρία ALCO, για λογαριασμό του PhRMA Innovation Forum.

Διαβάστε περισσότερα 

throatpaine996.jpgΠονόλαιμος: Πότε πρέπει να επισκεφθείτε το γιατρό


Παρόλο που ο πονόλαιμος ως πάθηση δεν θεωρείται ιδιαίτερα σοβαρή, σε κάποιες περιπτώσεις, η διερεύνηση από ειδικό είναι απαραίτητη.

Διαβάστε περισσότερα 

ygeiaet99.jpgΌμιλος ΥΓΕΙΑ: Το πρώτο οργανωμένο Κέντρο Καρδιάς στην ιδιωτική υγεία στην Ελλάδα


Το πρώτο οργανωμένο Κέντρο Καρδιάς στην ιδιωτική υγεία στην Ελλάδα, για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του συνόλου των παθήσεων της καρδιάς, από την εμβρυική έως την ενήλικη ζωή, λειτουργεί στον Όμιλο ΥΓΕΙΑ, μέλος του Ομίλου MIG.

Διαβάστε περισσότερα 

ahepa_thes.jpgΑΧΕΠΑ: Μεταμόσχευση κερατοειδούς από δότη ηλικίας 84 ημερών


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στην Α΄ Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική κλινική του ΑΠΘ στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, τμηματική μεταμόσχευση  ενδοθηλίου κερατοειδούς με μόσχευμα προερχόμενο από δότη ηλικίας 84 ημερών.

Διαβάστε περισσότερα 

pysiotherapymentalhealth89.jpgΗμερίδα για το ρόλο της φυσικοθεραπείας στην κατάθλιψη


Επιστημονική ημερίδα με θέμα την «Εξειδικευμένη φυσικοθεραπευτική παρέμβαση στην κατάθλιψη» διοργανώνουν Έλληνες φυσικοθεραπευτές , το Σάββατο 13 Μαΐου 2017, στο Δώμα του νοσοκομείου «Ο Ευαγγελισμός».

Διαβάστε περισσότερα 

womanoveractivebladderromanou22.jpgAυξημένο κίνδυνο κατάθλιψης έχουν οι γυναίκες που πάσχουν από υπερλειτουργική κύστη


Πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι οι γυναίκες που πάσχουν από υπερλειτουργική κύστη και λαμβάνουν αγωγή με αντιμουσκαρινικά, έχουν 38% περισσότερες πιθανότητες να διαγνωστούν με κατάθλιψη, εντός μίας τριετίας από την έναρξη της αγωγής, σε σχέση με εκίνους που δεν λάμβαναν αγωγή.

Διαβάστε περισσότερα 

prematurebeberomanou.jpgΗ φωνή της μαμάς βελτιώνει την υγεία των προώρων


Το άκουσμα της φωνής της μητέρας μπορεί να ωφελήσει σημαντικά την υγεία των πρόωρων νεογνών σταθεροποιώντας την κατάσταση της υγείας τους, υποστηρίζει μετα- ανάλυση, που συμπεριέλαβε 15 σχετικές μελέτες που πραγματοποιήθηκαν από το 2000 έως το 2015.

Διαβάστε περισσότερα 

ulcerativecolitisremissionromanou.jpgΗ γιόγκα βοηθά τους ασθενείες με ελκώδη κολίτιδα


Οι ασθενείς που πάσχουν από ελκώδη κολίτιδα, πολλές φορές εμφανίζουν υποτροπές ή κρίσεις της πάθησής τους, μετά από μια έντονη περίοδο άγχους.

Διαβάστε περισσότερα 

"Σήμα κινδύνου" από την Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών


Την επ΄αόριστον αποχή τους από τα διδακτικό και κλινικό τους έργο αποφάσισαν τα μέλη ΔΕΠ της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, λόγω των τεράστιων προβλημάτων λειτουργίας που αντιμετωπίζει η Σχολή.

Διαβάστε περισσότερα 

stogiatro.gr