Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Τρία εσπρέσο την ημέρα προστατεύουν από τον καρκίνο του προστάτη


espressoromanou77.jpg

Τρία εσπρέσο την ημέρα προστατεύουν από τον καρκίνο του προστάτη


Τρία ή περισσότερα εσπρεσάκια ημερησίως μειώνουν τον κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Μεσογειακό Νευρολογικό Ινστιτούτο Neuromed και του Εθνικού Ιταλικού Ινστιτούτου Υγείας, με επικεφαλής τον Έλληνα
διαιτολόγο-διατροφολόγο και επιδημιολόγο Γιώργο Πούνη.

Διαβάστε περισσότερα 

eliastodermasoyromanou11.jpgΤι κρύβει μία ελιά στο δέρμα σου;


Με αυτό το βασικό ερώτημα υλοποιείται και φέτος η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος, το διάστημα 8-12 Μαΐου, με την υποστήριξη της Pierre Fabre, με στόχο να ευαισθητοποιηθεί το κοινό για τον έλεγχο των σπίων τους και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος.

Διαβάστε περισσότερα 

glaucomadrugsromanou22.jpgΣταθερός συνδυασμός φαρμάκων "φρενάρει" το γλαύκωμα



Σημαντικά οφέλη και πλεονεκτήματα στη φαρμακευτική θεραπεία του γλαυκώματος, προσφέρει ο σταθερός συνδυασμός φαρμάκων. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν διάσημοι οφθαλμίατροι που συμμετείχαν στο 23ο Διεθνές Συνέδριο Γλαυκώματος, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα (6 με 9 Απριλίου) με θέμα «Οι νέες εξελίξεις στη φαρμακευτική θεραπεία του γλαυκώματος».

Διαβάστε περισσότερα 

oilhealthyhairromanou.jpgΈλαια μαλλιών: Όπλο κατά του φριζαρίσματος


Το ενοχλητικό φριζάρισμα είναι κάτι που εκνευρίζει κάθε γυναίκα. Χρησιμοποιώντας ένα έλαιο μαλλιών μπορείτε όχι μόνο να τιθασεύσετε τις άτακτες τρίχες. Μπορείτε επίσης να χαρίσετε λάμψη στα μαλλιά σας, προσφέροντάς τους επίσης βαθιά και εντατική περιποίηση.

Διαβάστε περισσότερα 

gynaikolohgikos_elegxos.jpgΓυναικολογικός έλεγχος: Ποιες εξετάσεις χρειάζονται οι γυναίκες;


Παρά την πρόοδο της Ιατρικής, η πρόληψη παραμένει η καλύτερη θεραπεία, γι’ αυτό και οι γυναίκες δεν πρέπει να αμελούν τον τακτικό γυναικολογικό έλεγχο που μπορεί να ανιχνεύει εγκαίρως πολλά και σοβαρά προβλήματα.

Διαβάστε περισσότερα 

care_img.jpgΠάρκινσον: Καλύτερη αντιμετώπιση με γονιδιοθεραπεία στον εγκέφαλο;


Οι ασθενείς με νόσο Πάρκινσον που αρχίζουν να παίρνουν το κύριο φάρμακο για την αντιμετώπισή της, την λεβοντόπα, αναπόφευκτα θα απογοητευτούν κάποια στιγμή.

Διαβάστε περισσότερα 

PROORI_EFIVIA.jpgΑνακαλύφθηκαν εκατοντάδες γονίδια που φέρνουν πρόωρη εφηβεία στα κορίτσια


Εκατοντάδες νέα γονίδια που επηρεάζουν τον χρόνο έναρξης της περιόδου στα κορίτσια και την είσοδό τους στην εφηβεία, έφερε στο φως μια νέα διεθνής επιστημονική έρευνα, με τη συμμετοχή ελλήνων ερευνητών της διασποράς.

Διαβάστε περισσότερα 


stogiatro.gr