Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Σταμάτης: Λέμε ναι στο επίδομα και όχι στον εκβιασμό και την εξαπάτηση «Τα χρήματα αυτά βγήκαν από τους φόρους και τη μείωση των εισοδημάτων»


Σταμάτης: Λέμε ναι στο επίδομα και όχι στον εκβιασμό και την εξαπάτησηΕμείς λέμε «ναι» στο επίδομα και «όχι» στον εκβιασμό και την εξαπάτηση, ανέφερε, ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Σταμάτης, και κάλεσε την κυβέρνηση να πει για ποιον λόγο κατέθεσε αίτηση ονομαστικής ψηφοφορίας, αν και ήταν σαφές από χθες, ότι η ΝΔ θα δήλωνε υπέρ της τροπολογίας για το εφάπαξ επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους.

«Πρέπει να απαντήσετε. Τι είναι αυτό που σας έκανε να ζητήσετε ονομαστική; Άκουσα και τον κ. Βούτση και διερωτώμαι: όλα τα νομοσχέδια εδώ πέρασαν με ονομαστική; Δηλαδή, μια ομόφωνη απόφαση χωρίς ονομαστική, σε τι θα άλλαζε τα πράγματα; Εσείς πρέπει να εξηγήσετε τι κρύβεται πίσω από το αίτημα της ονομαστικής. Εμείς λέμε ναι στο επίδομα και όχι στον εκβιασμό και την εξαπάτηση, που την χρεώνεστε εσείς», είπε ο Δ. Σταμάτης και αναρωτήθηκε από ποιο πλεόνασμα βγήκε αυτό το επίδομα. «Για να έχουμε πλεόνασμα, σημαίνει ότι έχουμε ανάπτυξη ή βάζουμε φόρους. Τα χρήματα αυτά βγήκαν από τους φόρους και τη μείωση των εισοδημάτων και αυτή είναι η πραγματικότητα, φιλεύσπλαχνοι! Για πρώτη φορά το 2015 είχαμε αύξηση του δείκτη φτώχιας και μείωση της κατανάλωσης της οικογένειας. Αυτό δείχνει το μέγεθος της εξαπάτησης και του πόνου που προκαλέσατε εσείς», είπε ο Δ. Σταμάτης και πρόσθεσε ότι και τον ΦΠΑ στα νησιά, η κυβερνητική πλειοψηφία τον ψήφισε τον Μάιο και τον ψήφισε και πριν από λίγες στον προϋπολογισμό, ως έσοδο του 2017. « Τι άλλαξε σε πέντε ημέρες. Είστε υπόλογοι και κατηγορούμενοι. Για ποιο λόγο αλλάζετε τώρα μοτίβο; Εμείς δεν σας παρέχουμε εν λευκώ εξουσιοδότηση, να χρησιμοποιήσετε την ψήφο και την υπογραφή μας. Έπρεπε να μείνετε στη δήλωσή μας προχθές», είπε ο βουλευτής της ΝΔ.