Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

«ΠΑΡΩΝ» ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ, ΑΠΟΧΗ ΓΙΑ ΠΟΤΑΜΙ ΚΑΙ ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ Ψηφίστηκαν οι παροχές Τσίπρα στην Βουλή με 196 «Ναι»

Βουλή Live: Πέρασαν τα μέτρα Τσίπρα με 196 `ναι` 
Ψηφίστηκαν στην Βουλή λιγο μετά τις 19.00, οι εξαγγελίες που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίες έχουν να  κάνουν με το έκτακτο εφάπαξ επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους και τον ΦΠΑ στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου..
Υπέρ της ρύθμισης ψήφισαν συνολικά 196 βουλευτές από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του ΚΚΕ, της Χρυσής Αυγής και των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Θετικά ψήφισαν και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Στάθης Παναγούλης, Νικος Νικολόπουλος, Δημήτρης Καρράς.
«Παρών» δήλωσαν 61 βουλευτές από τη ΝΔ, ενώ από την ψηφοφορία απείχαν οι βουλευτές από το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων.
Απουσίαζαν 14 βουλευτές: από τη ΝΔ, ο Χρήστος Μιχαηλίδης από τον ΣΥΡΙΖΑ (ασθενής), η Φώφη Γεννηματά από το ΠΑΣΟΚ (απουσιάζει στις Βρυξέλλες), πέντε βουλευτές από τη Χρυσή Αυγή, τρεις από το ΚΚΕ, οκτώ από το Ποτάμι, οκτώ από την Ένωση Κεντρώων και τέσσερις ανεξάρτητοι βουλευτές
Ψήφισαν συνολικά βουλευτές 257 βουλευτές. 

Γκρίνια και αμφισβήτηση στο ΠΑΣΟΚ! Εσωτερικές κόντρες στο ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την ψηφοφορία για το επίδομα Τσίπρα στους συνταξιούχους. 
 Στελέχη του κόμματος λένε πως "στηρίζοντας τις θέσεις της κυβέρνησης γινόμαστε ουρά του ΣΥΡΙΖΑ", ενώ να θυμίσουμε πως νωρίτερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε δηλώσει πως διαφωνεί με το "ναι" του κόμματος, σημειώνοντας πως θα έπρεπε να απέχει.