Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Από αύριο ο ανασχηματισμός – Ποια η «τύχη» Παππά-Σκουρλέτη

Ανασχηματισμός: `Κλείδωσε` για την Παρασκευή - Ποιοι μένουν και ποιοί φεύγουν
Λίγες ώρες φαίνεται πως έχουν μείνει μέχρι την έναρξη του ανασχηματισμού, την οποία θα σημάνει ο Αλέξης Τσίπρας για το κυβερνητικό επιτελείο.
Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το EleftherosTypos.gr, Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ήδη από την Πέμπτη είχε ξεκινήσει τις επαφές με νυν υπουργούς αλλά και πρόσωπα τα οποία θα αναλάβουν κάποιο χαρτοφυλάκιο μετά τον ανασχηματισμό. Τα δημοσιογραφικά φώτα έχουν πέσει ωστόσο πάνω σε ένα
πρόσωπο, τον υπουργό ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες βρίσκεται εκτός του νέου κυβερνητικού σχήματος που ετοιμάζει ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο Πάνος Σκουρλέτης ωστόσο εάν φύγει από την κυβέρνηση δεν θα έχει φύγει… έτσι. Με μία συντονισμένοι κίνηση από το εργοστάσιο της Δ.Ε.Η. στην Κοζάνη, ο υπουργός ενέργειας όχι μόνο έβαλε μπλόκο στην επένδυση στις σκουριές, αλλά εξέφρασε την άποψη του, η οποία είναι αντίθετη με την ιδιωτικοποίηση του 17% της Δ.Ε.Η.
Το δεύτερο πρόσωπο το οποίο συζητιέται έντονα στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια τις τελευταίες μέρες, είναι αυτό του υπουργού επικρατείας Νίκου Παππά, ο όποιος δεν διανύει και τις καλύτερες μέρες της κυβερνητικής του θητείας. Μετά το πόρισμα του Συμβουλίου της Επικρατείας το οποίο έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες, ήρθαν οι αποκαλύψεις του Ελεύθερου Τύπου, για business ταξίδια στη Βενεζουέλα με τον Κύπριο δικηγόρο Άρτεμη Αρτεμίου, των Παναμά papers, και των offshore.
Ενώ από τη μία ο ίδιος ακόμη και στη συζήτηση για τον νόμο για τα κανάλια, υπεραμύνθηκε των απόψεών του για τέσσερις τηλεοπτικές άδειες, αλλά και του ίδιου του νόμου, δεν έχει καταφέρει ακόμη να δώσει απαντήσεις σχετικά με τις επισκέψεις του στο Καράκας με τον Κύπριο δικηγόρο. Όλη αυτή η δημοσιότητα των τελευταίων ημερών έχει φέρει το Νίκο Παππά να είναι μέσα στα πρόσωπα τα οποία δεν αναμένονται να παραμείνουν στο χαρτοφυλάκιό τους. Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα αναλάβει το νέο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, αλλά θα έχει στην αρμοδιότητά του και όλα τα media.
Αβέβαιο θεωρείται και το μέλλον του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου, αφού στο Μαξίμου επικρατεί εκνευρισμός για τους χειρισμούς του υπουργού στο θέμα των συντάξεων που στην κυβέρνηση θεωρούν πως έπληξε την εικόνα της. Ο ίδιος δήλωσε πάντως πως είναι στη διάθεση του πρωθυπουργού για όπου εκείνος νομίζει πως θα ήταν χρήσιμος.
Αλλαγή θα υπάρξει και στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Χρέη φαίνεται πως θα αναλάβει ο Διευθυντής του πολιτικού γραφείου το πρωθυπουργού, κ. Τζανακόπουλος, ο οποίος θα πάρει τη θέση της Όλγας Γεροβασίλη. Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες η κα Γεροβασίλη δεν αναμένεται να μείνει εκτός κυβέρνησης με επικρατέστερο σενάριο να αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών.