Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Έγκριση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για Χρηματοδότηση έργων σε μικρά και μεγάλα λιμάνια της χώρας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Εγκρίθηκε το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για τη χρηματοδότηση εξήντα δύο (62) έργων αποκατάστασης ζημιών, βελτίωσης της λειτουργικότητας και  αντιμετώπισης προβλημάτων ασφάλειας σε δεκάδες μικρά και μεγάλα λιμάνια όλης της χώρας.

Επενδύσεις λιμενικών έργων σε περιοχές όπου έχουν εντοπιστεί σημαντικά προβλήματα ασφάλειας και απαιτείται  αποκατάσταση ζημιών, ύψους 4.800.000€ επιχορήγησε για το 2016 το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) της Γενικής Γραμματείας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων (ΓΓΛΛΠΝΕ).


Βασικό κριτήριο με το οποίο επιλέχθηκαν τα λιμενικά έργα είναι η κάλυψη έκτακτων και επειγουσών αναγκών  με περιοριστικό προϋπολογισμό έργου που να μη ξεπερνά τις 100.000 ευρώ προ ΦΠΑ. Άλλα συμπληρωματικά κριτήρια για τις επιλογές είναι η κάλυψη όσο το δυνατόν περισσότερων αναγκών στους λιμένες της χώρας πανελλαδικά, η ενίσχυση κατά προτεραιότητα αλλά όχι κατ΄ αποκλειστικότητα  των εποπτευόμενων φορέων της Γενικής Γραμματείας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, σε συνδυασμό με την επιβράβευση της τεκμαιρόμενης δυνατότητας απορρόφησης κονδυλίων του Π.Δ.Ε., από φορείς που υλοποίησαν με επιτυχία προτάσεις λιμενικών έργων τα προηγούμενα έτη. Τέλος έργα που στοχεύουν στην ασφάλεια των επιβατών και γενικά στην εύρυθμη λειτουργία των λιμένων ιεραρχήθηκαν επίσης ως πρωτεύουσας αναγκαιότητας.

Στις  επενδύσεις που αποφασίστηκαν για το 2016 περιλαμβάνεται και ο Δήμος   Σικυωνιών με τίτλο έργου: «Επισκευή και αποκατάσταση παραλιακής γέφυρας στον ποταμό Κύριλλο, Δήμου Σικυωνίων» και με χρηματοδότηση προϋπολογισμού ύψους 30.687,23€ .


Το σύνολο των εγκεκριμένων έργων έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο του Προγράμματος Διαύγεια με ΑΔΑ:7Α1Σ4653Ο7-Ξ90 

ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ