Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Άξιζε τη νίκη στο Καζακστάν ο Ολυμπιακός πήρε μόνο ισοπαλία από την Αστάνα με 1-1. ( video)

Αστάνα - Ολυμπιακός: Άξιζε τη νίκη, `έφυγε` για... Παναθηναϊκό
Ο Ολυμπιακός, στο Καζακστάν, πήρε μόνο ισοπαλία από την Αστάνα με 1-1. Ενώ μπορούσε να επιστρέψει με περισσότερα κέρδη. Δηλαδή άλλους δύο βαθμούς.  ειδικά στο β' ημίχρονο, όμως έμεινε στο 1-1 με την Αστάνα για την 4η αγωνιστική του 2ου ομίλου του Europa League. Οι γηπεδούχοι, που διατήρησαν το αήττητο της έδρας τους, προηγήθηκαν στο 8' με τον Ντεσπότοβιτς και οι "ερυθρόλευκοι", που αγωνίστηκαν χωρίς πολλούς βασικούς, ισοφάρισαν στο 30' με τον Σεμπά.

Ο Ολυμπιακός έμεινε στο 1-1 με την Αστάνα, έφτασε τους 7 βαθμούς και πλέον πάει με πολύ καλή ψυχολογία στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.
Οι Καζάκοι προσπάθησαν να κάνουν το.. γνωστό δυνατό ξεκίνημα που έχουν μέσα στο “σπίτι” τους, ο Ολυμπιακός έδειξε να “πατά” καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο της εντυπωσιακής “Astana Arena”, αλλά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν στο 7' το σκορ. Μετά από κάθετη μπαλιά, ο Ρέτσος δεν κατάφερε να σταματήσει τον Τουμάσι, που έκανε το γύρισμα στην μικρή περιοχή, εκεί όπου ο ανενόχλητος Ντεσπότοβιτς έκανε το 1-0. 
Μέχρι το 15λεπτο, οι “ερυθρόλευκοι” έδειξαν πολύ καλοί μεσοεπιθετικά. Στη συνέχεια όμως έχασαν την κατοχή της μπάλας, ενώ είχαν αρκετά αμυντικά προβλήματα, με... αδύναμο κρίκο τον Ρέτσο από τα αριστερά. Στο 21 όμως οι Πειραιώτες έχασαν τεράστια ευκαιρία για να φέρουν το ματς στα ίσα. Ο Καρντόσο έστρωσε στον Σεμπά, αυτός έκανε την προσποίηση και σούταρε, η μπάλα κόντραρε και στρώθηκε στον Παραγουανό επιθετικό, που είδε το σουτ του να διώχνεται πάνω στη γραμμή από τον Μπεϊσεμπέκοφ! Δυο λεπτά αργότερα, ο Λεάλι έδιωξε ενστικτωδώς την κεφαλιά του Σόμκο.


Seba Goal HD - FC Astana 1-1 Olympiakos Piraeus... από Football--Live
Η... αντίδραση της ομάδας του Μπέντο ήρθε τελικά στο 30'. Μετά από ατομική προσπάθεια και τρομερή σέντρα του Μανθάτη, ο Σεμπά έκανε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Έριτς! 1-1 ο Ολυμπιακός και το ματς ξεκινάει και πάλι από την αρχή! Τρία λεπτά αργότερα, ο ο Σίτοφ έβαλε το πόδι του προ του Σεμπά και έστειλε την μπάλα να περάσει ξυστά από το δεξί δοκάρι της ομάδας του, που γλίτωσε το 1-2.
Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την ελληνική ομάδα να ζητά πέναλτι στο 39' σε μαρκάρισμα στον Σεμπά. Ο Μουζίκοφ φάνηκε να βρίσκει τον άσο του Ολυμπιακού, που είχε προλάβει να τσιμπήσει τη μπάλα, αλλά ο διαιτητής δεν έδωσε το πέναλτι.
Η Αστάνα συνέχισε και στην επανάληψη να επιτίθεται από την μεριά του Ρέτσου, με τον Τουμάσι, αλλά οι παίκτες του Ολυμπιακού διαχειρίστηκαν σωστά την πίεση που δέχθηκαν, παρότι δεν είχαν την ίδια καλή παρουσία όμως στο πρώτο μέρος. Με το πέρας των λεπτών έπεσε και απόδοση των γηπεδούχων, που προσπάθησαν επιτεθούν μόνο με μακρινές μπαλιές στον Καμπανάνγκα. Στο 70' όμως οι “ερυθρόλευκοι” άγγιξαν το γκολ. Μετά από ατομική ενέργεια και σουτ του Ελιουνούσι, ο Εριτς απόκρουσε δύσκολα, ο άσος του Ολυμπιακού προσπάθησε με νέα προβολή να σκοράρει, αλλά δεν τα κατάφερε.
Ο Νορβηγός είχε.. άγριες διαθέσεις με την είσοδο του στο παιχνίδι και στο 73' ανάγκασε τον Έριτς να πέσει στη δεξιά του γωνία και να διώξει σε κόρνερ το βολέ του παίκτη του Ολυμπιακού. Οι “ερυθρόλευκοι” κυριάρχησαν μέχρι τέλους, αλλά δεν μπόρεσαν να φτάσουν στο γκολ της νίκης, αφού το φανταστικό σουτ του Μάρτινς στο 85' βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων. Στη τελευταία φάση του παιχνιδιού, ο Καρντόσο δεν μπόρεσε με κεφαλιά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
ΑΣΤΑΝΑ (Στάνιμιρ Στοΐλοφ): Έριτς, Μακσίμοβιτς, Μουζίκοφ, Ντεσπότοβιτς (82' Κουλμπέκοφ), Σίτοφ, Μπεϊσεμπέκοφ, Τουομάσι (93' Ναγιαριάν), Μαλίι, Λογκβινένκο, Καμπανάνγκα, Σόμκο. 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): 
Λεάλι, Ελαμπντελαουί, Ρέτσος, Βιάνα, Μποτία, Καμπιάσο (81' Ρομαό), Μπουχαλάκης, Μάρτινς (91' Ανδρούτσος), Μανθάτης (64' Ελιουνούσι), Σεμπά, Καρντόσο.