Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Η γυναίκα που έκανε τον Ντόναλντ Τραμπ Πρόεδρο των ΗΠΑ

screen-shot-2016-11-10-at-1-01-13-pm

 Nα τα λέμε και αυτά… Μπορεί στην Ελλάδα, διάφοροι χαζοχαρούμενοι να ένιωσαν ότι καταρρέει ο κόσμος, μετά τα σεξιστικά σχόλια Τραμπ, και να μετέτρεψαν τη μάχη για τον Λευκό Οίκο σε μάχη “κατά του μισογύνη”, στην Αμερική ωστόσο, οι γυναίκες κάθε άλλο παρά “μαύρισαν” τον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ.
Ποσοστό άνω του 42% εξασφάλισε ο Ντόναλντ Τραμπ από γυναίκες, κάτι που επιβεβαιώνει ότι, ως συνήθως, η δική μας ανάλυση, εκείνων δηλαδή που…
ανέβηκαν στα κάγκελα, ήταν επιεικώς αστεία.
Άλλωστε, τα κλειδιά του Λευκού Οίκου τα έδωσε στον Ντόναλντ Τραμπ μια γυναίκα. Σε ένα προχωρημένο χιούμορ της Ιστορίας, καθώς η Κέλιαν Κόνγουεϊ, επικεφαλής της καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ, είναι η πρώτη γυναίκα campaign manager υποψηφίου Προέδρου των ΗΠΑ, που καταφέρνει να κερδίσει τις εκλογές, και να οδηγήσει τον… πελάτη της στον Λευκό Οίκο.
Η 49χρονη Κέλιαν Κόνγουεϊ, έχει μακρά θητεία στον στίβο της πολιτικής επικοινωνίας, έχει ασχοληθεί με δημοσκοπήσεις, με ομιλίες, με αναλύσεις, με σχολιασμό στα αμερικανικά ΜΜΕ, με τις νέες προκλήσεις που διαμορφώθηκαν τα τελευταία χρόνια λόγω των social media.
Ανέλαβε τα ηνία της καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ μετά τις διαδοχικές απολύσεις Λεβαντόφσκι και Μάναφορτ, στις 17 Αυγούστου του 2016. Τότε, οι δημοσκοπήσεις έδιναν στη Χίλαρι Κλίντον προβάδισμα 15%. Το αποτέλεσμα… το είδαμε χθες.
Η Κόνγουεϊ κατάφερε να… μαζέψει τον Τραμπ. Περιόρισε τις πληθωρικές παρουσίες του, συγκράτησε τον θυελλώδη λόγο του, μπόλιασε τις ομιλίες του με φράσεις-κλειδιά, που τον έφεραν πιο κοντά στον μέσο Αμερικανό πολίτη, και διεύρυναν το ακροατήριό του. Η θεωρία των “ξεχασμένων” Αμερικανών, στην οποία αναφέρθηκε ο Τραμπ και στην επινίκια ομιλία του, ήταν πιθανόν το tipping point αυτών των εκλογών. Και… γεννήθηκε από το μυαλό της Κέλιαν Κόνγουεϊ.
Η ίδια άλλωστε, έχει ειδικευθεί στη ρητορική και τη στρατηγική προσέγγιση των γυναικών ψηφοφόρων, γράφοντας ακόμη και βιβλίο με τίτλο “Τι θέλουν οι γυναίκες”. Το 42% που έφερε στην κάλπη για τον “μισογύνη” και “σεξιστή” Τραμπ, προφανώς και αποτελεί το μεγαλύτερο επίτευγμα της διαδρομής της.
Η γυναίκα που έκανε τον Ντόναλντ Τραμπ Πρόεδρο των ΗΠΑ, θα συνεχίσει να κάνει κουμάντο. Αυτή τη φορά… στη διακυβέρνηση. Και, ποιός ξέρει, ίσως στο μέλλον να την περιμένει και εκείνη μια θέση στην πολιτική. Απέδειξε άλλωστε ότι διαθέτει όλο το “πακέτο”.
Λάζαρος Καλλιανιώτης / ysterografa.gr