Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Συζήτηση Για Την Ανάδειξη Του Πολεμικού Μουσείου Τρίπολης

Συζήτηση για την ανάδειξη του Πολεμικού Μουσείου Τρίπολης
Προγραμματισμένη συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2016, μεταξύ του Δήμαρχου Τρίπολης κ.Παυλή και του πρόεδρου της Δημοτικής κοινότητας Τρίπολης κ.Θεοδωρακόπουλου (ως αντιπρόεδρος του ΔΣ του κληροδοτήματος που στεγάζεται το πολεμικό μουσείο), με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολεμικού Μουσείου Ναύαρχο κ. Λεοντακιανάκο, τον Διοικητή της 124 ΠΒΕ Τρίπολης Ταξίαρχο κ. Γλυνό, τον Διευθυντή του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών Ταξίαρχο κ. Γεωργόπουλο και τον Διευθυντή του Πολεμικού Μουσείου Τρίπολης Σμήναρχο κ. Κρούσκο.

Στα πλαίσια της συνάντησης, συζητήθηκαν διαδικαστικά θέματα που αφορούν στην λειτουργία και αναγνωρισιμότητα  του Πολεμικού μουσείου Τρίπολης, καθώς ο Δήμος Τρίπολης, εμπράκτως στηρίζει την λειτουργία του, με την δωρεάν παραχώρηση του κτιρίου που στεγάζεται μέχρι σήμερα.
Ο Δήμαρχος Τρίπολης αναγνωρίζοντας την προσφορά του Πολεμικού Μουσείου, ανακοίνωσε την πρόθεση του σε συνεργασία με την Διοίκηση του Μουσείου, να πραγματοποιηθούν στο μέλλον δράσεις, όπως θεματικές εκθέσεις, διαδραστικά προγράμματα  ιστορικής αναδρομής αλλά και εκδηλώσεις του Δήμου στα πλαίσια καθιερωμένων εορτασμών, με στόχο την ανάδειξη και καθιέρωση του στην συνείδηση των δημοτών.
Στον άξονα αυτό και παράλληλα με το  Δήμο Τρίπολης, η Διοίκηση του Πολεμικού Μουσείου θα φροντίζει για την συνεχή φιλοξενία θεματικών εκθέσεων - αντικειμένων από αντίστοιχα μουσεία της χώρας, δίνοντας έτσι το ερέθισμα  στους πολίτες, να το επισκεφθούν.
Η πρόθεση ανάδειξης του Πολεμικού Μουσείου, γνωστοποιήθηκε σε όλους τους τοπικούς φορείς, ώστε να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή, καθώς στο συγκεκριμένο Μουσείο είναι καταγεγραμμένα μεγάλα κομμάτια της νεότερης ιστορίας του Ελληνικού Έθνους, που αξίζει όλοι οι πολίτες να τα γνωρίσουν από κοντά και να κατανοήσουν την αξία τους. 

Γραφείο Τύπου ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ