Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Σχόλιο Χρ.Δήμα για την απάντηση του Υπ.Οικονομίας στην Ερώτηση για τις επιχειρήσεις σε περιοχές κάτω των 2.000 κατοίκων

 
Ένα ιδιαίτερα καυστικό σχόλιο στην προσωπική του σελίδα στο facebook έκανε ο βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας, έπειτα από την απάντηση που έλαβε από το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού σχετικά με τη στήριξη επιχειρήσεων σε περιοχές κάτω των 2.000 κατοίκων. Η ερώτηση που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του κ. Δήμα στις 7 Ιουνίου και υπέγραψαν συνολικά 48 βουλευτές της ΝΔ, ζητούσε να μάθει τις προθέσεις της Κυβέρνησης σχετικά με τις ασφαλιστικές εισφορές των ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων σε περιοχές κάτω των 2.000 κατοίκων αλλά και γενικότερα το πως σχεδιάζει το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης να στηρίξει τις επιχειρήσεις αυτές που σε ορεινές και απομονωμένες περιοχές έχουν πολλαπλό ρόλο συμβάλλοντας στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. 
Πιο συγκεκριμένα, έγραψε ο Χρίστος Δήμας:

«Δεν ξέρω τι είναι πιο εξοργιστικό. Το να ρωτάς για τα μικρά καταστήματα στα χωριά και να σου απαντούν άλλα αντί άλλων ή το ότι αντιμετωπίζουν τις νεοφυείς επιχειρήσεις με γενικότητες και κλισέ περί καινοτομίας... Καμία επαφή με την πραγματικότητα αυτή η Κυβέρνηση.
Εκτός τόπου και χρόνου. Δε μπορώ διαφορετικά να χαρακτηρίσω την απάντηση του Υπουργείου Οικονομίας στην ερώτηση -που με πρωτοβουλία μου καταθέσαμε 48 βουλευτές της ΝΔ- σχετικά με το ποια μέτρα προτίθεται να πάρει η Κυβέρνηση προκειμένου να στηρίξει τις επιχειρήσεις σε περιοχές κάτω των 2.000 κατοίκων. Για όλα εκείνα τα καφενεία που είναι ταυτόχρονα και παντοπωλεία, ταχυδρομικά πρακτορεία ή οτιδήποτε άλλο έχει ανάγκη η περιοχή, οι ιδιοκτήτες των οποίων -ως μέτρο στήριξης της λειτουργίας τους- είχαν μέχρι σήμερα το δικαίωμα ασφάλισης στον ΟΓΑ, το οποίο πρόσφατα απώλεσαν με απόφαση της Κυβέρνησης».
«Διαβάστε την απάντηση του Υπουργείου από εδώ και βγάλτε τα συμπεράσματα σας» έγραψε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Κορινθίας παραπέμποντας στο σχετικό σύνδεσμο →