Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Πανικός στο Νεοχώρι Ζαχάρως – Δράκαινα τσίμπησε 15χρονο στο λαιμό


Πανικός σε παραλία της Ζαχάρως – Δράκαινα τσίμπησε 15χρονο στο λαιμό – Λιποθύμησε ο νεαρόςΣτο Νοσοκομείο της Καλαμάτας νοσηλεύεται ένας 15χρονος που δέχθηκε τσίμπημα δράκαινας, μέσα στη θάλασσα. του Νεοχωρίου Ζαχάρως όπου με συγγενείς και φίλους είχε πάει  για μπάνιο. Ενώ τα παιδιά βρίσκονταν μέσα στη θάλασσα, κολυμπούσαν και έπαιξαν, ο 15χρονος δέχθηκε τσίμπημα από δράκαινα στο λαιμό, πράγμα ασυνήθιστο, καθώς η δράκαινα «χτυπά» συνήθως τα θύματά της στα άκρα. Το τσίμπημα της είναι πολύ οδυνηρό, καθώς το δηλητήριο της περιέχει ένα ισχυρό τοξικό δηλητήριο.

Το περιστατικό έγινε αμέσως αντιληπτό από τους φίλους του παιδιού που τον έβγαλαν στην ακτή, όπου και, από τον έντονο καυστικό πόνο, έχασε τις αισθήσεις με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός στην παραλία. Σωτήρια ήταν η παρέμβαση νοσηλεύτριας που βρισκόταν στο σημείο και προσέφερε στο παιδί τις πρώτες βοήθειες και ανέκτησε γρήγορα τις αισθήσεις του.
 Με Ι.Χ συγγενών, ο νεαρός μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, αφού κατά τη διαδρομή, μετά από τηλεφώνημα που έκαναν στο Κ.Υ Ζαχάρως, διαπίστωσαν ότι είναι κλειστό. Έτσι, κατευθύνθηκαν στην Κυπαρισσία με τον νεαρό να δέχεται την απαραίτητη φροντίδα από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Το οίδημα στο λάρυγγα, όπου «χτυπήθηκε» από τη δράκαινα, και οι ανεβασμένες «τιμές» στα αποτελέσματα των επαναληπτικών εργαστηριακών εξετάσεων του παιδιού - κάτι που «δικαιολογείται» από το τσίμπημα της – οδήγησαν τους γιατρούς στην απόφαση μεταφοράς του στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Έτσι, ο 15χρονος διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.