Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Πελοπίδας Καλλίρης: Άμεση καταγραφή των ζημιών καλλιεργουμένων εκτάσεων στην Π.Ε. Κορινθίας από τον καύσωνα και αποζημίωση των πληγέντων.



Κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Πελοπίδας Καλλίρης, ανακοίνωσε προς ενημέρωση του Συμβουλίου τις ζημιές που έχουν υποστεί οι καλλιεργούμενες εκτάσεις στην Π.Ε. Κορινθίας από τον καύσωνα, τόσο στις ημιορεινές περιοχές, όσο και στις πεδινές.
Λόγω του ότι αποτελεί ένα σοβαρό πλήγμα για την περιοχή μας, ο Αντιπεριφερειάρχης επικοινώνησε και με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ.Κουρεμπέ για το ανωτέρω θέμα, ο οποίος ήταν ήδη ενήμερος.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο πρέπει να παρέμβει, ώστε ο Κρατικός Μηχανισμός να ενεργήσει άμεσα και σε συνεργασία με τον ΕΛΓΑ προκειμένου να ξεκινήσει η άμεση καταγραφή των ζημιών και η αποζημίωση των πληγέντων. Οι αγρότες της περιοχής μας ήδη έχουν ξεκινήσει τις αναγγελίες στον ΕΛΓΑ τις οποίες πρέπει να κάνουν εντός 48 ωρών.
Ο κ. Καλλίρης τέλος τόνισε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας και οι υπηρεσίες της θα είναι σε ετοιμότητα, ώστε να συνδράμουν, αν ζητηθεί,  στην αντιμετώπιση των πληγέντων αγροτών μας.


Γραφείο Τύπου Αντιπεριφερειάρχη