Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΥΕΛΠΙΣ

Ο ένας άγει το στρατό του Έθνους. Ο άλλος φέρει την ελπίδα, την καλή. "Τα κεφάλια επί πίνακι" ζητάει ο Αρχηγός Στρατού Αντιστράτηγος κ.Τελλίδης, με την παραπομπή των δύο Ευελπίδων με το ερώτημα της παραπομπής, οι οποίοι έθεσαν σε δοκιμασία νεότερό τους μόλις ένιωσαν την ηδονή της εξουσίας.
"«Άρχεσθαι μαθών άρχειν επιστήσει»" είπε ο Σόλων, μάθε να διοικείσαι για να μάθεις να διοικείς, το ρητό της Στρατιωτικής Σχολή Ευλπίδων που δημιουργήθηκε το 1828, πριν ακόμη και την επίσημη ανεξαρτησία της νεώτερης Ελλάδας για να καταδείξει ποιος δημιουργεί ένα Έθνος, για να παράγει ηγήτορες, μαχητές Αξιωματικούς πιστούς στον όρκο τους στην πατρίδα.
Τι πήγε λάθος στην διαπαιδαγώγηση αμούστακων παιδιών που στα 18 τους εγκλείστηκαν οικοιοθελώς για τέσσερα χρόνια στη μεγάλη Σχολή του Έθνους θα το εξακριβώσουν οι υπεύθυνοι. Τι δεν διδάχθηκαν και τι δε μεταλαμπάδευσε η κοινωνία μας στον ανθό μας γιατί απλά δεν είχε να δώσει. Αυτό που αναμφίβολα είναι κολάσιμο είναι βάναυση συμπεριφορά καταχρώμενος την κρατική εξουσία.
Τι πιο συνηθισμένο όμως στην παρακμιακή Ελλάδα μας, της λίστας Λαγκάρντ, των 270 μεγάλο-οφειλετών της Εφορίας που η Κυβέρνηση αποκρύπτουν, της επιβολής του νόμου του ανίκανου και αμόρφωτου, του ισχυρού της ζούγκλας στην παιδεία, την υγεία, ολάκερη την κοινωνία και τη ζωή μας.
Αν τώρα η στρατιωτική ηγεσία δεν μπορεί να αλλάξει την κοινωνία είναι ενδιαφέρον τι μπορεί να αλλάξει στο Στρατό άγοντας το Έθνος. Πόσους αλήθεια Αξιωματικούς απέταξε για τις μίζες των εξοπλιστικών, τότε που Γερμανοί και Ρώσοι και ολάκερη η οικουμένη που μας κουνά το δάχτυλο τώρα, γλένταγε με υπηρεσιακούς συνεργάτες ασφαλώς. Δεν βρήκε κανέναν; Τι απέγινε η περιβόητη υπηρεσία Εσωτερικού Έλεγχου του κ.Καμένου, δεν βρήκε κανέναν να τα παίρνει. Πόσους "γαλονάδες" αποκεφάλισε 15 μήνες τώρα;  Τι απέγινε με εκείνους τους επίορκους Αξιωματικούς που όπως ομολόγησε ο κ.Καμένος επάνδρωναν τις ακριτικές Μονάδες με ποσοστό 30%, ανενεργές ουσιαστικά, "συμβόλαια θανάτου", κατά παράβαση των ψηφισμάτων του Κράτους; Πόση υποκρισία επιτέλους χρειάζεται για να αποκεφαλίζεις αυτούς που δεν μπόρεσες να καθοδηγήσεις;
Στρατός χωρίς ήρωες, με ξαπλωμένα ξίφη, δεν υπάρχει και η μετάλλαξη μίας Στρατιωτικής Σχολής σε φιλοσοφική σχολή δεν έχει νόημα για τους φορολογούμενους πολίτες. Δεν μπορείς να διδάξεις ηγεσία σε Μαγειρεία, αερο-διακομιδές, πυροσβέσεις, κατασκευές δρόμων και άλλες αγαθοεργίες. Στις παντός είδους ΜΟΜΑ.
Το κεφάλι δεν βρώμισε ποτέ από την ουρά. Βρώμισε από αυτούς που δεν εφαρμόζουν τους ψηφισμένους Νόμους για τις προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων, κατ' εντολή των πολιτικών προϊσταμένων τους προφανώς, αφήνοντος έρμαιο έναν οργανισμό σε καμία δεκαριά οικογένειες.
Ας διδάξουμε τα νιάτα να υπερασπιστούν την πατρίδα τους να μην μας λέει και ο σύντροφος της Ισπανίας προτεκτοράτο, χωρίς να μας ενοχλεί.
Δεν αρμόζει στον Ελληνικό Στρατό, στην ιστορία του από ιδρύσεως μέχρι τη Μεταπολίτευση.
Δεν αρμόζει στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, την καλή ελπίδα μας, να κόβεις τον ανθό της μετά βδελυγμίας.
Μόνο να τον ποτίζεις καθαρό νερό από ελεύθερες πηγές, Αρχηγέ μου...
 

Thedayaftergr