Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

ΓΑΛΛΙΑ - ΡΟΥΜΑΝΙΑ 2-1 Τη... γλίτωσε «βολίδα» στο 89' η Γαλλία!

Τη... γλίτωσε «βολίδα» στο 89' η Γαλλία!
Χάρη σε ένα ασύλληπτο σουτ του Παγέ στο 89' η αγχωμένη Γαλλία, επικράτησε πολύ δύσκολα με 2-1 της μαχητικής Ρουμανίας στο «Σταντ ντε Φρανς» και ξεκίνησε νικηφόρα στην πρεμιέρα του Euro.
Από την αρχή φάνηκε οτι η Ρουμανία θα ήταν δύσκολος αντίπαλος. Ο Ανχελ Ιορντανέσκου είχε στήσει υποδειγματικά στο μεσοαμυντικό κομμάτι την ομάδα, κλείνοντας τους διαδρόμους σχεδόν σε όλο το ματς.
Οι Ρουμάνοι είχαν δύο εξαιρετικές ευκαιρίες στην αρχή κάθε ημιχρόνου προκειμένου να σκοράρουν (4' και 48' με τον Στάνκου), με τους Γάλλους μεν να έχουν την κατοχή, αλλα να μην μπορούν να την εκμεταλλευτούν.
Euro 2016: Γαλλία – Ρουμανία 2-1 ΤΕΛΙΚΟ Με το... δεξί στο τουρνουά οι `τρικολόρ`Οι «τρικολόρ» ουσιαστικά είχαν κάποια ξεσπάσματα στο ματς, όχι όμως και σταθερά καλή απόδοση. Ετσι λοιπόν «φλέρταραν» με το γκολ δύο φορές και μάλιστα με τον Γκριεζμάν στο 14' (δοκάρι) και το 36' για να ανοίξουν το σκορ στο 58' με κεφαλιά τον Ζιρού , πιθανότατα υπήρξε φάουλ στον Ταταρουσάνου).
Η Ρουμανία δεν πτοήθηκε και κατάφερε να ισοφαρίσει με τον ηγέτη της, Στάνκου επτά λεπτά αργότερα (65') με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον Εβρά  προηγήθηκε φάουλ στον Ματουιντί.
ΣΚΟΡΕΡ: 58' Ζιρού, Παγέ 89' – 65 (πεν.)Στάνκου
ΓΑΛΛΙΑ (Ντεσάμπ): Λορίς, Σανιά, Κοσιελνί, Ραμί, Εβρά, Καντέ, Πογκμπά (77' Μαρσιάλ), Ματουιντί, Γκριεζμάν (66' Κομάν), Παγέτ (91' Μουσά Σισοκό), Ζιρού.
ΡΟΥΜΑΝΙΑ (Ιορντανέσκου): Ταταρουσάνου, Σαπουνάρου, Κίρικες, Γκριγκόρε, Ρατς, Χομπάν, Στάντσιου (72' Κιπτσίου), Πιντιλί, Πόπα (82' Τόρζε), Στάνκου, Αντόνε (61' Αλιμπέκ).