Έπειτα από την χαρτογράφηση των υπαρκτών κενών και την λεπτομερή καταγραφή των προς κάλυψη θέσεων εργασίας, στόχος είναι να επιτευχθεί ένας εξορθολογισμος στην κατανομή των υπαλλήλων ανά τον δημόσιο τομέα, κάτι που επιδιώκεται μέσω του νέου συστήματος κινητικότητας που βρίσκεται σε (προ)διαβούλευση. Έμφαση αναμένεται να δοθεί, όπως έχει επαναλάβει στο παρελθόν η κυβέρνηση, στις επείγουσες ανάγκες τομέων όπως η Υγεία και η Παιδεία. Πρόκειται για το πρώτο σκέλος της προσπάθειας συμπλήρωσης κενών.
Δεύτερο και ταυτόχρονα παράλληλο σκέλος, είναι οι προσλήψεις προσωπικού στις οποίες η κυβέρνηση αναμένεται να προχωρήσει εντός τους έτους. Ο αριθμός τους δεν έχει ακόμα «ξεκλειδώσει» από το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές. Κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι η ελληνική πλευρά διεκδικεί συνολικά 20.000 προσθήκες σε προσωπικό, ζητώντας να οι προσλήψεις που έχουν υπολογιστεί έως τα επόμενα έτη, να υλοποιηθούν εμπροσθοβαρώς.
Να σημειωθεί, πάντως, ότι έχει ήδη αποφασιστεί η ομάδας εργασίας που έχει συγκροτηθεί, να απευθυνθεί σε όλα τα υπουργεία και τους εποπτευόμενους φορείς τους, με στόχο να καταγραφούν και να επικαιροποιηθούν τα στοιχεία, σχετικά με τις ανάγκες που υπάρχουν σε προσωπικό, οι οποίες πρέπει να καλυφθούν, όπως περιγράψαμε, είτε με το νέο σύστημα κινητικότητας, είτε με προσλήψεις.
aftodioikisi.gr