Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΡΙΟΥ, ΕΦΑΛΤΗΡΙΟ ΑΛΛΑΓΩΝ.

η εικόνα προφίλ του Kostas AggelopoulosΖούμε όλοι μια πολιτική κατάσταση της απόλυτης παραίτησης, μαρασμού και πραγματικά την αποστρεφόμαστε. Είναι γνωστό η άποψη ότι στην Ελλάδα κυβερνούν πάντα μέτριοι αν οχι προδότες με αποκορύφωμα την διακυβέρνηση ΣΑΝΕΛ. Είμαστε πραγματικά χαμένοι και γιατί κάτι τέτοιο έχει λάβει χώρα χρόνια τώρα στην Ελλάδα? Μερικές παράμετροι πρός σκέψη και διάλογο.

1. Η ύπαρξη του ΔΝΤ. Είναι γεγονός ότι το ΔΝΤ όπου εισήλθε έκανε ένα πρώτο κύκλο που απαιτούσε περίπου πέντε κυβερνήσεις, κατακλέβοντας λίγο πάνω από το μισή οικονομική δύναμη του πληθυσμού. Πάντα ένα τέτοιο γεγονός ισχνών αγελάδων χρησιμοποιεί αναλώσιμες κυβερνήσεις έτσι ώστε να μοιράζεται ο πόνος και να καλλιεργούνται φρούδες ελπίδες μέχρι την ολοκλήρωση του έργου του. Η μια μετά την άλλη οι κεβερνήσεις που πέρασαν από την είσοδο αυτής της οικονομική ακρίδας, ήταν χειρότερη με αποκορύφωμα την τωρινή.
2. Οι μεγάλες γεωπολιτκές αλλαγές που συντελούνται στον πλανήτη απαιτούσαν την δημιουργία ενός πειραμματικού μοντέλου κατάργησης του κράτους. Η Ελλάδα ήταν η καλύτερη επιλογή για πολιτικούς, οικονομικούς και ιστορικούς λόγους. Πολιτικοί χειρίσιμοι ανέκαθεν, μικρή οικονομία και γεωπολιτικό ηχείο. Ότι και να γίνει στην Ελλάδα ακούγεται και προβάλλεται παγκόσμια.
3. Η Ελλάδα από την ίδρυσή της δεν αποτελούσε ποτέ ανεξάρτητη χώρα. Αποτελούσα ένα γεωπολιτικό μόρφωμα και ρυθμιστικό παράγοντα όπου οι μεγάλοι παίχτες ειχαν ένα ποσοστό επιροής.
4. Η γεωστραγική της θέση επίσης ήταν ανέκαθεν σημαντική αφού αποτελεί σταυροδρόμι πολιτισμών, ενεργειακό σταυροδρόμι αλλά και ελεγχτή της Τουρκίας στο ενιαίο γεωπολιτκό δίπολο όπως αναλύεται από τον καθηγητή γεωπολιτκής κύριο Κιτσίκη.
5. Η Ελληνική κοινωνία είχε υψηλό ποσοστό καθαρότητας πληθυσμού, θρησκευτικής προσήλωσης στην Ορθοδοξία και ιδιαίτερα μεγάλη ιδιοκτησία μοιρασμένη σε πολλούς. Ο Οικονομικός πόλεμος είχε σαν κύριο προσανατολισμό την αφαίμεξη της ιδιοκτησίας και η εισοδος λαθροματαναστών την αλλοίωση του πληθυσμού με απώτερο στόχο την ομογενοποίηση εξαρτημέων ανθρώπων χωρίς εθνική συνείδηση έτσι ώστε να ασκηθεί ακόμα μεγαλύτερος έλεγχος.
Και θα έλεγε κάποιος ότι χάσαμε τελικά το παιχνίδι. Όχι απλά βρισκόμαστε ένα βήμα πριν το βαθύτερο σημείο. Το μόνο ερώτημα είναι αν σε αυτό το σημείο θα υπήρξει ελεγχόμενη διάβαση ή θα χαθεί ο έλεγχος. Και τελικά τι θα μας συνέφερε. Πάντως όπως είχε πει και ο Πατέρας Παϊσιος: '' έχουν οι άνθρωποι τα σχέδιά τους, αλλά τελικά ότι και να κάνουν εξυπηρετούν το σχέδιο του Θεού.''
 Ο Kostas Aggelopoulos δημοσίευσε στην ομάδα ThedayafterGReece.
 facebook.com