Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

http://www.sfedona.gr/sites/default/files/styles/node-detail/public/field/image/DSCN0556.JPG?itok=sc9KSpuz
Πέντε «στροφές» ακόμα για την λήξη του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος  Α΄ κατηγορίας  Κορινθίας. Και ενώ  στην ουρά του πρωταθλήματος  τα πάντα έχουν κριθεί  από γρήγορα ,  για τις 3 ομάδες   ( Ολυμπιακό Λουτρακίου, Δάφνη Εξαμιλίων και Κύψελο Κορίνθου) που υποβιβάζονται στη β ΄  κατηγορία , στη κορυφή  ακόμη δεν  έχει κριθεί τίποτα  για ποια ομάδα θα αναδεχθεί  πρωταθλήτρια Κορινθίας  περιόδου 2015 – 2016. 
Πέντε αγωνιστικές αγωνίας   για  να δούμε ποια από τις δύο  διεκδικήτριες ομάδες, ο Α.Ο. Zευγολατιού ή η Κόρινθος 2006 , καταφέρει να  κόψει  το  νήμα  πρώτη στο τέλος  αυτού  του «μαραθώνιο»  των  30 αγωνιστικών ημερών.   
Ήδη  μετά και την χθεσινή  25η αγωνιστική ο ΑΟ Ζευγολατιού  έχει πάρει προβάδισμα  ενός βαθμού ( 68)  από την  Κόρινθο 2006 (67) και την  οποία  νίκησε   1 – 0 στο προχθεσινό σούπερ ντέρμπι.
Αλλά ας δούμε τους  επόμενους αγώνες των  δύο ομάδων
Ο ΑΟ Ζευγολατιού  θα  αντιμετωπίσει   τον  Ατρόμητο Χιλιομοδίου (εκτός),τον Ολυμπιακό Λουτρακίου (εντός), την  Δάφνη Εξαμιλίων ( εκτός), τον Ηρακλή Λεχαίου ( εντός) και τον Τενεάτη Αθικίων (εκτός).
Η Κόρινθος 2006 θα  αντιμετωπίσει   την Θύελλα Πετρίου  (εντός), τον Αστέρα Δερβενίου (εντός), την  Κόρινθο (εκτός), την Ελλάδα Βέλου (εντός) και  τον Παννεμεατικό ( εκτός).
Όλα  παίζονται  μέχρι  την τελευταία στιγμή  με τον πρωταθλητή  να κόβει το νήμα  την τελευταία αγωνιστική  και  μάλιστα  στο πόντο ξεπερνώντας  τους 80  βαθμούς.
 
Στην Αχαΐα έξη αγωνιστικές πριν το τέλος  του πρωταθλήματος  ( 24 αγωνιστική) η  Αχαϊκή  προηγείται στο  +4  (60 β,) του Ατρομήτου Πατρών (56 β.), ενώ στη Τρίτη θέση βρίσκεται με 53 β. ο Διαγόρας Βραχνέικων.

Στην Ηλεία πέντε αγωνιστικές πριν την λήξη του πρωταθλήματος (25 αγωνιστική) ο Αστέρας Αμαλιάδας – Πανόπουλο, έχει εξασφαλίσει  από τώρα το τίτλο του πρωταθλητή καθώς βρίσκεται στο +13 (62 β.) από τον δεύτερο Ξενοφών Κρεστένων (49 β.), ενώ στη τρίτη θέση ακολουθεί με 47 β. ο Ενιππεύς Λατζοϊου.  

Συγκλονιστικό είναι το πρωτάθλημα στη Μεσσηνία . Πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος του προβάδισμα 7 βαθμών έχει ο Τσικλητήρας Πύλου  , 63 β. σε 25 αγώνες, έναντι 57 β που έχει έκαστος Πάμισσος Μεσσήνης και Α. Ο. Κυπαρισσίας. Και οι τρεις έχουν «ανοικτούς λογαριασμούς» και θα αναμετρηθούν ο Τσικλητήρας με την Κυπαρισσία την 27η  αγωνιστική και τον Πάμισσο την τελευταία (30) αγωνιστική), ενώ την 28η αγωνιστική η Κυπαρισσία θα αγωνιστεί με τον Πάμισσο.
 
Στη Λακωνία (22 αγωνιστική) υπολείπονται τέσσερις αγωνιστικές για να τελειώσει το πρωτάθλημα. Προβάδισμα στη βαθμολογία έχει ο Ολυμπιακός Γυθείου με 55β. σε 20 αγώνες, ενώ τον ακολουθούν ο Μολαϊκός με 52 β. σε 21 αγώνες  και ο Α. Ο. Πελλάνας Καστορείου  με 51β. σε 21 αγώνες

Τέσσερις αγωνιστικές υπολείπονται για να τελειώσει το πρωτάθλημα στην Αρκαδία. Τον τίτλο του πρωταθλήματος διεκδικούν οι ισόβαθμές  με 54 β, στο βαθμολογικό «ρετιρέ» ομάδες του Πανθυρεατικού και της Δόξας Μεγαλόπολης. Στην Τρίτη θέση βρίσκεται η ΑΕΚ Τριπόλης με 44 β. η οποία έχει ένα αγώνα περισσότερο από τις δύο προπορευόμενες ομάδες  (22 αγωνιστική).

Τέλος στην Αργολίδα τρεις αγωνιστικές πριν την λήξη του πρωταθλήματος  επικεφαλής  βρίσκέται με 64 β, σε 27 αγώνες  η Ενωση Λέρνας, με + 5 βαθμούς προβάδισμα από τον ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου (59 β.) με τον οποίο θα αναμετρηθούν στο ντέρμπι κορυφής  την τελευταία (30) αγωνιστική. Στην Τρίτη θέση με 55 β. βρίσκεται ο Ερμής Κιβερίου