Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Ο Πρόεδρος της Βουλής στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της ΑΔΑΕ

 

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης παρέστη σήμερα στην πρώτη συνεδρίαση της νέας Ολομέλειας της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, η οποία συγκροτήθηκε από την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής στις 25/2/2016.
Κατά τον χαιρετισμό του προς τον πρόεδρο και τα μέλη της Ολομέλειας της Αρχής, ο κ. Βούτσης τόνισε πως «η ΑΔΑΕ είναι η πρώτη Αρχή που σε αυτή την περίοδο της Βουλής επελέγη με το τεκμήριο της δημοκρατικής, κατά τη συνταγματική έννοια αξιοκρατικής επιλογής και αποτελεί την αρχή μιας διαδικασίας που θα είναι πολύ γρήγορη και θα αφορά και τις  υπόλοιπες συνταγματικά κατοχυρωμένες Αρχές». 
Ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που επιτελούν οι Ανεξάρτητες Αρχές επισημαίνοντας πως «σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία κατά την οποία το πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε κατάσταση ομηρίας στους νόμους και τους κανόνες της αγοράς και δοκιμάζεται η δημοκρατία, προκύπτει  η απόλυτη ανάγκη ύπαρξης, ενθάρρυνσης και στήριξης επιπλέον Αρχών που να μπορούν να επικουρούν επί της ουσίας τη δημοκρατία και τα όργανα της πολιτείας». «Γι’ αυτό πιστεύω στην ανάγκη» είπε ο κ. Βούτσης «να συγκροτηθούν γρήγορα οι συνθέσεις των Ανεξαρτήτων Αρχών και να ανανεωθεί το νομοθετικό οπλοστάσιο που θα τις στηρίζει».
O Πρόεδρος της ΑΔΑΕ κ. Χρήστος Ζαμπίρας υποδεχόμενος τον Πρόεδρο της Βουλής δήλωσε πως «με τη συμπαράσταση της πολιτείας και με βάση τη δωδεκαετή εμπειρία της, η ΑΔΑΕ θα συνεχίσει να προσφέρει σημαντικό έργο για την προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών. Στόχος μας είναι, με έμφαση στην πρόληψη και την επιβολή κανόνων ασφάλειας, να συμβάλλουμε ουσιαστικά στην καλλιέργεια μιας κουλτούρας ασφάλειας στους παρόχους ηλεκτρονικών και ταχυδρομικών επικοινωνιών προς όφελος των πολιτών». 

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης