Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

ΔΡΑΣΗ: Η κυβέρνηση ζητά συναίνεση στην ανικανότητα

3/3/2016

Δελτίο Τύπου



Εν όψει της αυριανής σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, η Δράση επισημαίνει ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο «συναίνεσης» στις πολιτικές της κυβέρνησης, είτε πρόκειται για το μεταναστευτικό, είτε για το ασφαλιστικό, είτε για οτιδήποτε άλλο. 
Οι πολιτικές αυτές είναι ανερμάτιστες και οδηγούν ολοταχώς στην εξαθλίωση της Ελλάδας σε όλα τα επίπεδα, τον ασφυκτικό έλεγχο του κράτους από τον κομματικό μηχανισμό, την εγκαθίδρυση ενός ολοκληρωτικού φορολογικού καθεστώτος και την απομάκρυνση της χώρας από την ουσιαστική συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την μετατροπή της από ισότιμο μέλος σε μέλος-παρία. Μέσα για την πολιτική αυτή είναι τα ανερυθρίαστα ψέματα, ο κυνισμός, η ανικανότητα, η επιπολαιότητα και κυρίως η μισαλλοδοξία.

Η μόνη θετική εξέλιξη για τη χώρα θα είναι η παραίτηση της κυβέρνησης και η διενέργεια εκλογών. Όμως, με την προσδοκία της αλλαγής πολιτικής, είναι χρέος των σοβαρών κομμάτων της αντιπολίτευσης, κοινοβουλευτικής και εξωκοινοβουλευτικής, να μην χαϊδεύουν αφτιά, αλλά να μιλήσουν με ειλικρίνεια στους πολίτες για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα μετά από έναν χρόνο διακυβέρνησης από τους μαθητευόμενους μάγους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και για τον κόπο που χρειαστεί να καταβάλλουμε όλοι για να ορθοποδήσουμε.

Παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει, η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να είναι μία πλούσια χώρα. Αρκεί να «συναινέσουμε» ότι πρέπει να αφεθούν να δημιουργήσουν οι Έλληνες, σε ένα πλαίσιο ισονομίας και φιλελεύθερης οικονομίας, χωρίς τον χαλινό του κράτους που διαχρονικά απομυζά τον κόπο τους προς όφελος των ημετέρων και των βολεμένων. Αυτή η συναίνεση δεν είναι μέσα στις προτάσεις της παρούσας κυβέρνησης.