Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Ούτε τρεις μέρες δεν κράτησε το «θαύμα» της υπεράσπισης της Μακεδονίας

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Τα πράγματα ήταν απλά και απορεί κανείς πώς και δεν το είχαμε καταλάβει από την αρχή:
Ο κ. Καμμένος θέλει να υπερασπιστεί το όνομα της Μακεδονίας, αλλά προηγούνται:
-Πρώτον, το ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες
-Δεύτερον, ο πόλεμος κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής
-Τρίτον, η έξοδος της χώρας από την εποχή των μνημονίων με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης
Επίσης, ο κ. Καμμένος αποφάσισε να συνεχίσει να συμμετέχει στην κυβέρνηση και να μην δώσει συνέχεια στο ανακύψαν θέμα, διότι, όπως διεπίστωσε, αυτό (το ανακύψαν θέμα) έδωσε την ευκαιρία στους «εθνομηδενιστές» να βγουν και να πάρουν θέση.

Δηλαδή, σύμφωνα με όσα είπε μετά την πομπωδώς ανακοινωθείσα διευρυμένη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας (με τη συμμετοχή πρώην βουλευτών και μη κοινοβουλευτικών υπουργών), στηρίζει την κυβέρνηση, δεν στηρίζει τον κ. Μουζάλα, αλλά θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση (και επομένως και τον κ. Μουζάλα) για να μην έχουν να λένε όσοι υποστηρίζουν πως η ΠΓΔΜ έχει δικαίωμα να αποκαλείται «Μακεδονία»!
Με λίγα λόγια, δεν πρέπει να υπερασπιζόμαστε το όνομα της Μακεδονίας, για να μην μπορούν να πράττουν το αντίθετο αυτοί που υπερασπίζονται το αντίθετο!
Μιλάμε, βέβαια, για τον ίδιο άνθρωπο που μια μέρα νωρίτερα, στις 16 Μαρτίου, διακήρυσσε (με δηλώσεις, με συνεντεύξεις, με το twitter, μετά τη συνάντησή του με τον κ. Τσίπρα και διάφορες τηλεφωνικές του επικοινωνίες με κυβερνητικούς παράγοντες) ότι επιμένει στην παραίτηση Μουζάλα, την οποία θεωρούσε απαραίτητη προϋπόθεση για να συνεχίσει να συμμετέχει στην κυβέρνηση.
«Οι σχέσεις μας με τον κ. Τσίπρα είναι ξεκάθαρες, όπως ξεκάθαρο είναι ότι η κυβέρνηση έχει την ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά δεν έχει την ψήφο εμπιστοσύνης ο κ. Μουζάλας», είχε πει εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.
Την ίδια μέρα, μιλώντας στο «Μέγκα», είχε πει πως «η χθεσινοβραδυνή (σ.σ. της 15ης Μαρτίου) ανακοίνωση του Μαξίμου, «καλύπτει αμήχανα» τον κ. Μουζάλα. Και πρόσθεσε:
«Σας διαβεβαιώνω ότι ο πρωθυπουργός εκείνη την ώρα δεν είχε δει τίποτα. Ενημέρωσα τον πρωθυπουργό και μου είπε ότι θα το δει και θα μιλήσουμε. Δεν είχε ιδέα ο άνθρωπος. Του είπα λοιπόν ότι εγώ ζητώ την παραίτηση του κ. Μουζάλα».
Αυτά τα ηρωικά στις 15 και στις 16 Μαρτίου.
Διότι στις 17 Μαρτίου, ο κ. Καμμένος έβαλε άλλες προτεραιότητες, ενώ μετά την συνεδρίαση της Κ.Ο. υπήρξε και κοινή συνεδρίαση των προεδρείων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τον διευθυντή της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ζαχαριάδη, να δηλώνει πως «η συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, είναι πολύ καλύτερη από ότι την είχαμε φανταστεί»!
Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία εκφραζόταν η «αμέριστη στήριξη και εμπιστοσύνη» στον Γιάννη Μουζάλα.
Οι δηλώσεις Καμμένου με τις οποίες ανέκρουσε πρύμναν και η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, έγιναν ταυτόχρονα – για να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία σχετικά με το τι συνέβη.
Στο σημείο αυτό, υπενθυμίζω ότι το πρωί της 15ης Μαρτίου, πριν ακόμη ξεσπάσει το θέμα Μουζάλα, είχα εκδώσει την ακόλουθη προσωπική ανακοίνωση, υπό τον τίτλο «Στην ουδέτερη ζώνη πνίγηκε και το όνομα της Μακεδονίας»:
«Οι αποκριές πέρασαν αλλά η κυβέρνηση δεν εννοεί να απαλλαγεί από τη μάσκα της υποκρισίας. Κατασκευάζει συνεχώς "βολικούς εχθρούς" και αγνοεί συστηματικά την σκληρή πραγματικότητα που η ίδια έχει διαμορφώσει.
Στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ δεν πνίγονται μόνο άνθρωποι, αλλά και το όνομα της Μακεδονίας: Από την έναρξη της τραγωδίας στην Ειδομένη και ειδικά από χθες, με αφορμή τα δραματικά γεγονότα, όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ανά πεντάλεπτο την ΠΓΔΜ ως "Μακεδονία".

Η κυβερνητική εκπρόσωπος (που επιδίδεται σε συνεχείς επιθέσεις κατά της αντιπολίτευσης), η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (που περί άλλα τυρβάζει, υπογράφοντας συμφωνίες στην Τουρκία), ο αρμόδιος υπουργός Επικράτειας, ο ίδιος ο κ. Τσίπρας (που... πρωτεύει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) ώφειλαν να είχαν ήδη παρέμβει, απαιτώντας η γειτονική χώρα να αναφέρεται με το αναγνωρισμένο από τον ΟΗΕ όνομά της.

Απούσης οποιασδήποτε αντίδρασης, τα Σκόπια έφθασαν στο σημείο να συλλάβουν φωτορεπόρτερς και να επιβάλουν πρόστιμα για παράνομη είσοδο στη χώρα!

Οπότε δεν μένει άλλο από το να υπογράψουμε συμφωνία για θέματα ενημέρωσης και με την ΠΓΔΜ!

Τέλος, διερωτάται κανείς πού έχουν κρυφτεί όλοι εκείνοι οι "τουρκοφάγοι" και "μακεδονομάχοι" του πρόσφατου παρελθόντος που εξέδιδαν λάβρες ανακοινώσεις με την παραμικρή αφορμή.

Επειδή η Ιστορία μας έχει δείξει πως οι οικονομικές καταστροφές ακολουθούνται από εθνικές καταστροφές, ας γνωρίζουν όποιοι σφυρίζουν αδιάφορα πως σε αυτές τις περιπτώσεις οι υπεύθυνοι δεν λογοδοτούν μόνο ενώπιον της Ιστορίας».

Συμπέρασμα: Δεν είχα προλάβει να ρωτήσω τι απέγιναν οι «μακεδονομάχοι» και αυτοί έκαναν αμέσως την εμφάνισή τους δια των ΑΝΕΛ.
Αλλά στην περίπτωσή τους, το «θαύμα» δεν κράτησε ούτε τρεις μέρες.
Γιατί δεν υπάρχει τίποτε το πιο θαυμαστό από την καρέκλα της εξουσίας…

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ