Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Επιταχύνονται οι εργασίες του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την ολοκλήρωση τριών σημαντικών αναπτυξιακών έργων στον Νομό Κορινθίας



 
Σε συνάντηση με τους Δημάρχους της Κορινθίας στην οποία παρευρέθηκαν και οι τρεις βουλευτές του Νομού (Μαρία Θελερίτη, Γιώργος Ψυχογιός, Γιώργος Τσόγκας), ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, κ. Γιώργος Δέδες, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, είχε την ευκαιρία να ενημερώσει αναλυτικά για τις παρεμβάσεις του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σε μια σειρά σημαντικά έργα υποδομών και ανάπτυξης στον Νομό Κορινθίας.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε μετά από αυτοψία που πραγματοποιήθηκε στο εργοτάξιο της Ολυμπίας Οδού στην περιοχή του Ξυλοκάστρου, ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου – Πατρών θα ολοκληρωθεί και θα τεθεί σε λειτουργία σε έναν χρόνο, δηλαδή τον Μάρτιο του 2017.
Παράλληλα το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων χορηγεί ειδική χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους (δηλαδή από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) σε 4 δήμους της Κορινθίας (Κορίνθου, Βέλου-Βόχας, Σικυωνίων και Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης) προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα άμεσα προβλήματα συντήρησης των οδών του παράπλευρου δικτύου του αυτοκινητόδρομου και της παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου – Πατρών, με γνώμονα την ασφάλεια και τις ανάγκες μετακίνησης των πολιτών.
Ένα δεύτερο έργο στο οποίο αναφέρθηκε εκτενώς ο Γενικός Γραμματέας ήταν ο άμεσος προγραμματισμός εκ μέρους της Γενικής Γραμματείας Υποδομών προκειμένου να αντιμετωπιστεί ένα από πιο σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κορινθία και εν γένει η βόρεια Πελοπόννησος, που δεν είναι άλλο από την διάβρωση των ακτών.  Όπως ανέφερε, έχει ήδη εγγραφεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με προϋπολογισμό και υφιστάμενη πίστωση, μεγάλη ολιστική μελέτη για την αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών από την Κόρινθο μέχρι και την πόλη της Πάτρας (μέχρι τη Γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου). Η μελέτη, η οποία είναι συνολικού προϋπολογισμού 5.500.000€, θα δημοπρατηθεί μέσα στο καλοκαίρι του 2016 με δημόσιο, διεθνή διαγωνισμό.
Ο κ. Δέδες ενημέρωσε επίσης ότι αρχές καλοκαιριού του 2016 θα δημοπρατηθεί και η δεύτερη φάση των έργων για το λιμάνι του Κιάτου, που περιλαμβάνουν την κατασκευή ενός μεγάλου μόλου, προϋπολογισμού περίπου 900.000€.
Τέλος μια σειρά σημαντικές παρεμβάσεις που αφορούν το Δήμο Κορινθίων, το Δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης, και το Δήμο Βέλου- Βόχας, είναι σε εξέλιξη και θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα σε συνεργασία με τους Δημάρχους των περιοχών αυτών.
Είναι προφανές πως παρά την ολόπλευρη επίθεση που δέχεται η κυβέρνηση και το πλήθος των προκλήσεων στις οποίες πρέπει να ανταποκριθεί σε όλα τα πεδία της πολιτικής, προχωράει με εντατικούς ρυθμούς σημαντικά αναπτυξιακά έργα και παρεμβάσεις και σε τοπικό και σε εθνικό επίπεδο. Η μάχη για την αξιόπιστη και ολοκληρωμένη ενημέρωση των πολιτών για όσα σχεδιάζουν και υλοποιούν τα αρμόδια Υπουργεία στην Κορινθία συνιστά μέρος της συνολικής στρατηγικής της κυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Κόρινθος, 08.03.2016
Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας