Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Προκρίθηκαν στους "8" Αστέρας Τρίπολης και ΑΕΚ

Πρόκριση με νέα «τριάρα» ο Αστέρας Τρίπολης
Ο Αστέρας Τρίπολης και  η ΑΕΚ, μετά τον Ηρακλή, πήραν πρόκριση στους "8" του Κυπέλλου Ελλάδος.
Ο Αστέρας  νίκησε με 3-0 τη Λάρισα, όπως και στο πρώτο ματς στην Θεσσαλία και πέρασε εύκολα στην οκτάδα, όπως και η Ένωση, μετά το 1-0 στη Λιβαδειά, επικράτησε του Λεβαδειακού με 2-0


Στην Τρίπολη
 Νίκη… γοήτρου ήθελε ο Αστέρας Τρίπολης στη ρεβάνς του Κυπέλλου Ελλάδας για την φάση των 16 με αντίπαλο τη Λάρισα. Η υπόθεση πρόκριση, άλλωστε, είχε κριθεί στον πρώτο αγώνα, όπου οι Αρκάδες είχαν επιβληθεί με 3-0.

Ο Στάικος Βεργέτης είχε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει αρκετούς νέους παίκτες και φυσικά τον Στανισάβλιεβιτς. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Αστέρα χρειάστηκε, μόλις 13’ για να πετύχει το πρώτο του τέρμα. Με αριστερό διαγώνιο σουτ έκανε το 1-0. Στο 28’ ο Χαμντανί έκανε το 2-0, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου, σε ένα ματς, όπου δεν είχε καθόλου καλό ρυθμό.

Το ποδόσφαιρο που παίχτηκε στο δεύτερο μέρος ήταν το ίδιο μέτριο με το πρώτο. Οι φάσεις ήταν ελάχιστες με τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να περιμένουν τη λήξη του αγώνα. Στο 56’ το σουτ, έξω από την περιοχή, του Παπαδόπουλου πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 68’ Ο Καβουσάκης νίκησε στην μονομαχία με τον Τσοκάνη. Στο 84’ Ο Θεοδωρόπουλος έκανε το ελεύθερο, ο Μάσα έγινε αποδέκτης της μπάλας και με ψηλοκρεμαστό σουτ έκανε το 3-0. Στη συνέχεια δεν άλλαξε κάτι κι ο Αστέρας πήρε πανηγυρικά την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας.
Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Κιτόκο, Αλόκο, Ζησόπουλος, Γιαννούλης (78’ Παντελιάδης), Χαμντανί, Τορμένα, Στανισάβλιεβιτς (57’ Μάσα), Μούκαμ, Τσοκάνης, Παπαδόπουλος (69’ Γκρόσιο).
Λάρισα (Ράικο Ντόστανιτς):
Kαβουσάκης, Νικολακάκης, Κοντοχρήστος, Γιοβάνοβιτς, Σουλιώτης, Αναστασόπουλος, Λαμπρόπουλος (61’ Χοτζάλι), Κρητικός, Μαρουκάκης (78’ Κάπος), Μπουντόπουλος (Χάμος), Ροβίθης.

Η ΑΕΚ
Με δύο γκολ στο τέλος κάθε ημιχρόνου, η ΑΕΚ επικράτησε 2-0 του Λεβαδειακού στο ΟΑΚΑ και προκρίθηκε στους «8» του κυπέλλου Ελλάδας, καθώς είχε νικήσει (1-0) και στο πρώτο ματς. Ο Γιάκομπ Γιόχανσον στο 42΄ και ο Ντιέγκο Μπουονανότε στο 85΄ πέτυχαν τα γκολ για την Ενωση.
ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογιέτ): Ανέστης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Ντίντακ (70' Σοϊλέδης), Κορδέρο (27' λ.τ. Σιμόες), Γιόχανσον, Μάνταλος, Πλατέλλας (76' Αραβίδης), Μπουονανότε, Τζιμπούρ.
Λεβαδειακός (Άκης Μάντζιος): Τσιντώτας, Καψάσκης, Τριποτσέρης, Μάγκας (77' Μπεν), Μεντί, Νικολάου (81' Στάθης), Μαχαίρας, Μερεμπασβίλι (54' Θέος), Γιακουμάκης, Τσουρίκοφ, Μάντζιος.

Η ημέρα κλείνει με τον αγώνα Ολυμπιακός - Χανιά (19:30).