Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Σ-έξι Ολυμπιακός στους «8». με... συνοπτικές διαδικασίες / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΧΑΝΙΑ 6-0

Σ-έξι Ολυμπιακός στους «8», πέρασαν ΑΕΚ, Αστέρας, Ηρακλής
Με αρκετούς παίκτες που έχουν λίγο χρόνο συμμετοχής, ο Ολυμπιακός «σκόρπισε» τα Χανιά στο «Καραϊσκάκη» με 6-0 και σε συνδυασμό με 4-1 του πρώτου αγώνα, πέρασε στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Τα γκολ για την ομάδα του Μάρκο Σίλβα σημείωσαν οι Ζντίελαρ (4'), Κασάμι (12', 45'), Σεμπά (36'), Πουλίδο (73'), Φουστέρ (90').
Οπως γίνεται εύκολα αντιληπτό η ομάδα του Μάρκο Σίλβα μετέτρεψε το ματς σε έναν… μονόλογο, ενώ οι περισσότεροι από όσους χρησιμοποιήθηκαν έδειξαν μεγάλη διάθεση και άρπαξαν την ευκαιρία του Πορτογάλου τεχνικού.

Το τι θα γίνει στο ματς φάνηκε με το... καλημέρα. Το σκορ άνοιξε μόλις στο 4' όταν μετά από πάσα του Αυλωνίτη, ο Ζντίελαρ έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους. Οκτώ λεπτά αργότερα (12'), ήταν η σειρά του Κασάμι να σκοράρει, σημειώνοντας το πρώτο από δύο σημερινά του τέρματα. Ο Σεμπά σέντραρε από τα δεξιά, ο Ελβετός έπιασε μονοκόμματο σουτ με το αριστερό και η μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 των Πειραιωτών.
Στο 14' τα Χανιά είχαν δοκάρι με σουτ του Μπριλάκη, ενώ στο 19' ο παίκτης των Χανίων υπέπεσε σε πέναλτι πάνω στον Πουλίδο. Ωστόσο ο Φουστέρ εκτέλεσε άσχημα την εσχάτη των ποινών, με τον Πρίφτη να αποκρούει. Τελικά το 3-0 έγινε στο 36' από τον Σεμπά. Οι γηπεδούχοι βγήκαν στην κόντρα με δυο παίκτες, ο Πουλίδο πήρε την μπάλα, πάσαρε στον αμαρκάριστο Σεμπά και εκείνος δε άνετα, σκόραρε για το 3-0. 
Παρά τη σίγουρη πρόκριση, ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει πολύ καλό ρυθμό και να θυμίζει την πολύ καλή εμφάνιση στο πρόσφατο ματς με τον Λεβαδειακό. Ετσι στο 45' ήρθε το 4-0 και πάλι με τον Κασάμι. Ο Φουστέρ, αν και πεσμένος, βρήκε τον Κασάμι, εκείνος πλάσαρε ανενόχλητος από κοντά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Μονόλογος του Ολυμπιακού ήταν και το β' ημίχρονο και πολλές οι χαμένες ευκαιρίες.
Η ομάδα του Σίλβα έριξε αισθητά τον ρυθμό, με τους Πουλίδο και Ερνάνι να εξακολουθούν να έχουν κέφια, αλλά και τον Μανιάτη που πέρασε ως αλλαγή. Ο Πουλίδο μάλιστα ήταν εκείνος που έκανε το 5-0 στο 73' από κοντά, μετά από πάσα του Ερνάνι, ενώ το… κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Φουστέρ στο 90', με το αριστερό.
Ολυμπιακός (Σίλβα): Καπίνο, Ελαμπντελαουί (46' Σάλιακας), Αυλωνίτης, Μποτία, Τσιμίκας, Ζντιέλαρ, Κασάμι (46' Μανιάτης), Φουστέρ, Σεμπά, Ερνάνι (λ.τ. 76' Μανθάτης), Πουλίδο.
ΑΟ Χανιά (Λυρώνης): Πρίφτης, Παγώνης (46' Φυνικάκης), Καρτσαμπάς, Μπριλάκης, Χατζηλιάδης 46' Μπουζούκης), Γκέσιος, Τσούτσης, Άλβες, Ρίκκα, Λίτα, Νύκταρης (72' Σάντερσον).

Η φάση των "16" συνεχίζεται και τελειώνει αύριο Πέμπτη με τον Παναθηναϊκό  που έχει σημαντικό προβάδισμα μετά την επικράτηση με 2-1 απέναντι στον ΠΑΣ στα Γιάννενα, να δίνει (19:30) τη ρεβάνς στη Λεοφώρο, ενώ ο ΠΑΟΚ (17:15) πρέπει ν' ανατρέψει στην Τούμπα την ήττα με 2-1 από την Καλλονή στο πρώτο παιχνίδι της Μυτιλήνης. Τέλος ο Πανιωνιος (15:00) αντιμετοπίζει στη Νέα Σμύρνη , τον Εργοτέλη τον οποίο είχε νικήσει 1- 0 στην Κρήτη.