Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Ο Ηρακλής στους "8" του Κυπέλλου Ελλάδος με οδηγό τον Βέλλιο

Με οδηγό τον Βέλλιο και στο Κύπελλο Ο Ηρακλής νίκησε ξανά με το ίδιο σκορ, 1-0 τη Βέροια και πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, όπου βρίσκεται ήδη ο Ατρόμητος.
Οι παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου,  ξεκίνησαν το παιχνίδι πιο συντηρητικά κι έδωσαν χώρο στη Βέροια. Παρά το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή της μπάλας, ο Ηρακλής ήταν αυτός που δημιουργούσε ευκαιρίες στις αντεπιθέσεις κι αν ήταν πιο προσεκτικός θα είχε κλειδώσει από νωρίς την πρόκριση. Στο 24’ ο Ρομάνο δεν έβαλε καλά το πόδι του και από τα δύο μέτρα δεν έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, χάνοντας την πρώτη μεγάλη ευκαιρία της αναμέτρησης. Ένα λεπτό αργότερα ο Λόπεζ σταμάτησε τον Βέλλιο σε τετ α τετ. Ο τερματοφύλακας της Βέροιας είπε όχι και στον Ρομάνο στο 37’. Αυτή ήταν η τελευταία μεγάλη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου, όπου η Βέροια είχε την ανούσια υπεροχή, αλλά ο Ηρακλής τις ευκαιρίες.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Βέροια συνέχιζε να πιέζει και μάλιστα έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Γεωργιάδη. Στο 60’ ο έμπειρος επιθετικός βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Ηρακλή, αλλά το σουτ που έπιασε στο τετ α τετ με τον Χουάντερσον η μπάλα δεν βγήκε ούτε… άουτ! Στο 72’ ο Ηρακλής στην αντεπίθεση κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να κλειδώσει ουσιαστικά την πρόκριση στα προημιτελικά. Ο Βέλλιος με ωραία προσπάθεια έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κι έκανε το 1-0. Στο 90’ ο Ηρακλής έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία να πετύχει και δεύτερο τέρμα, ύστερα από κόντρα, το σουτ του Μπουκουβάλα σταμάτησε στο δοκάρι, το ριμπάουν πήρε ο Βέλλιος, ο οποίος ανενόχλητος, σε κενή εστία και χωρίς πίεση έστειλε τη μπάλα… άουτ! Στις καθυστερήσεις δεν άλλαξε κάτι και οι παίκτες του Παπαδόπουλου πανηγύρισαν την πρόκριση.
Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Ζιαμπάρης, Μπαρτολίνι, Ιντζόγλου, Καρασαλίδης, Πασάς (76’ Κυριακίδης), Βέλλιος, Ρομάνο (60’ Μπουλούτ), Τσιλιανίδης (88’ Πορτουλίδης).
Βέροια (Γιώργος Γεωργιάδης): Λόπεζ, Πούγγουρας, Γιαννούλης, Νέτο, Σιόντης, Μαραγκός (76’ Νάστος), Αρτσε, Μαγέφκσι (72’ Κόλα), Ναζλίδης, Γεωργιάδης και Αμπντούν (79’ Μελικιώτης).

Από τις 17:15 βρίσκονται σε εξέλιξη  τα ματς ΑΕΚ - Λεβαδειακός και Αστέρας Τρίπολης - Λάρισα (17:15) ενώ, η ημέρα κλείνει με τον αγώνα Ολυμπιακός - Χανιά (19:30).