Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

"Άρχοντας" της Πελοποννήσου ο Παναιγιάλειος νίκησε στη Πάτρα την Παναχαϊκή


Παναιγιάλειος, ΠαναχαϊκήBαθιά ανάσα πήρε ο Παναιγιάλειος που ήταν ο θριαμβευτής στο ντέρμπι της Αχαΐας, νικώντας την Παναχαϊκή στην Πάτρα, στην πρώτη νίκη του μακριά από το Αίγιο με 1 - 0.'
Η ομάδα του Γιώργου Μαραντά με τη νίκη της στην Πάτρα,  στην αυλαία της 11ης αγωνιστικής και σκαρφάλωσε στη βαθμολογία της Football League, φτάνοντας τους 12 βαθμούς.
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγώνα, είχαν ευκαιρίες στα πρώτα 20 λεπτά να σκοράρουν, η Παναχαϊκή απάντησε με το δοκάρι από τον Στεργίδη στο 36', αλλά το ντέρμπι κρίθηκε στο 83΄.
Οι παίκτες του Παναιγιάλειου βγήκαν στην αντεπίθεση, με τον Σπίνουλα να περνά τον τερματοφύλακα Αθανασόπουλο και με πλασέ από πλάγια αριστερά να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ, που σηματοδότησε και την πρώτη εντός έδρας ήττα για την Παναχαϊκή
 Ήταν τέτοια η αναγκαιότητα απόσπασης του τριπόντου για τους φιλοξενούμενους, που από το ξεκίνημα θέλησαν να δείξουν πως δεν πήγαν στην Πάτρα για να κρατήσουν το μηδέν. Εξ ου και οι σημαντικές ευκαιρίες που έχασαν με Μπουρλάκη και Πέριτς.
.Στο παιχνίδι που έριξε  οι Αιγιώτες με τέρμα του Σπίνουλα στο 84' άλωσαν το Παμπελοποννησιακό και πήραν το τρίποντο.
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Δ. Σπανός): Αθανασόπουλος, Παπανικολάου (87′ Μητρόπουλος), Ασίγκμπα, Κάργας, Ι. Λαμπρόπουλος, Χατζής, Πινδώνης (73′ Τρίγκας), Στεργίδης, Πέδρο (94′ Χαρτσιάς), Σιατραβάνης, Τζίλας.
ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Γ. Μαραντάς): Πίτκας, Σανδραβέλης, Ομάρ, Ιωάννου, Κολόκας, Κρισμάρεβιτς, Σπίνουλας, Γκοτσούλιας, Πέριτς (78′ Μίλιτς), Μπουρλάκης (60′ Ζουνίνιο), Σκαρτσίλας (92′ Σταμόγιαννος).