Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΥΡΙΑΖΙΔΗ



Εν όψει του σχεδίου της Κυβέρνησης για την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, πραγματοποιήθηκε στην Βουλή των Ελλήνων συνάντηση του Αναπληρωτή Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και Τομεάρχη Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βουλευτή Ν. Δράμας κ. Δημήτρη Κυριαζίδη και του Βουλευτή Ν. Έβρου Ν.Δ. κ. Αναστασίου Δημοσχάκη με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης αντηλλάγησαν απόψεις σε ό,τι αφορά το προωθούμενο σχέδιο, ενώ διαπιστώθηκε σύμπτωση θέσεων στα κρίσιμα ζητήματα της βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών, των συνθηκών εργασίας του αστυνομικού προσωπικού και της επάρκειας των υλικοτεχνικών υποδομών.
Από πλευράς των εκπροσώπων της Νέας Δημοκρατίας υπήρξε δέσμευση για, εντός και εκτός Κοινοβουλίου, υποστήριξη των δίκαιων αιτημάτων του Αστυνομικού Προσωπικού, ενώ εκφράστηκαν επιφυλάξεις σε ό,τι αφορά την πληρότητα και την σκοπιμότητα του όλου σχεδίου αναδιάρθρωσης, που προωθεί η Κυβέρνηση, τα δείγματα γραφής της οποίας, έως σήμερα, είναι όλως αρνητικά και αποθαρρυντικά, καθώς τείνουν προς μία απαξίωση της Ελληνικής Αστυνομίας και εν γένει υποβάθμισης του έργου της, κυρίως λόγω των γνωστών πολιτικών αγκυλώσεων του ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικά ως προς το τελευταίο ζήτημα, ο κ. Κυριαζίδης στηλίτευσε την έως σήμερα ακολουθούμενη πολιτική στον τομέα της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, τονίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία θα σταθεί απέναντι στις όποιες μεθοδεύσεις στρέφονται κατά του θεσμού της Ελληνικής Αστυνομίας και των στελεχών της.