Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Στο Κύπελλο Ελλάδος... Πέρασαν οι «μεγάλοι», έγραψαν ιστορία τα Χανιά

Πέρασαν οι «μεγάλοι», έγραψαν ιστορία τα ΧανιάΠαρασκευή και ώρα 11:30 στα γραφεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στο Πάρκο Γουδή θα διενεργηθεί η κλήρωση για το αγωνιστικό πρόγραμμα της 3ης φάσης (φάση «16») του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι ομάδες θα χωριστούν σε δύο γκρουπ ανάλογα με τη θέση που κατέκτησαν στους ομίλους. Έτσι, οι 8 πρώτοι θα βρίσκονται στο γκρουπ των «ισχυρών» και θα κληρωθούν με τις δεύτερες, χωρίς να υπάρχει περιορισμός.
Α΄ Γκρουπ (ισχυροί): Ολυμπιακός, Αστέρας Τρίπολης, ΑΕΚ, Ηρακλής, Πανιώνιος, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός,  Ατρόμητος,
Β΄ Γκρουπ (Ανίσχυροι): ΠΑΣ Γιάννινα, Εργοτέλης, Χανιά, Λεβαδειακός, Πλατανιάς, Βέροια, ΑΕΛ, Καλλονή

Στους αγώνες του Κυπέλλου


Ιστορικές στιγμές ζουν τα Χανιά, καθώς ήρθαν ισόπαλα 2-2 με τον Πανθρακικό και πήραν το 2ο εισιτήριο του 3ου ομίλου για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος. Οι Κρήτες ισοβάθμισαν με τους Θρακιώτες στην 2η θέση του 3ου ομίλου με τέσσερις βαθμούς, αλλά προκρίθηκαν λόγω καλύτερης επίθεσης.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και στην πρώτη αξιόλογη φάση που δημιούργησαν άνοιξαν το σκορ, έστω και ...περιπετειωδώς. Ήταν το 8ο λεπτό, όταν ο Ζδράβος ανέτρεψε τον Δεινόπαππα μέσα στην περιοχή, ο Μασάδο εκτέλεσε το πέναλτι, ο Πασχαλάκης απέκρουσε και στην επιστροφή της μπάλας ο Ρίκα σκόραρε με κεφαλιά. Στην συνέχεια, οι παίκτες του Πανθρακικού αντέδρασαν -καθώς ούτε η ισοπαλία δεν ήταν αρκετή για την πρόκριση- και δέκα λεπτά αργότερα ισοφάρισαν με ψηλοκρεμαστό σουτ του Ψάλτη, απ' το ύψος της περιοχής.
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος έβαλε τον Χαβίτο αλλάζοντας την εικόνα του αγώνα. Αφού στο 51΄ η παράλληλη σέντρα του Δεινόπαππα πέρασε ανεκμετάλλευτη απ' τους συμπαίκτες του, δύο λεπτά αργότερα ο Πανθρακικός απέκτησε το προβάδισμα. Ο Χαβίτο βρήκε από τα δεξιά τον Νικόλτση που πάσαρε στον Μαρκόπουλο, ο οποίος με προβολή διαμόρφωσε το 2-1 για την ομάδα της Κομοτηνής. Με αυτό το σκορ οι γηπεδούχοι έμεναν εκτός συνέχειας και προσπάθησαν να φτάσουν στο γκολ-πρόκριση, κάτι που κατάφεραν στο 68ο λεπτό, όταν ο Μασάδο εκτέλεσε φάουλ και ο Γκέσιος ισοφάρισε σε 2-2 «σφραγίζοντας το εισιτήριο» για την επόμενη φάση του θεσμού.

Το πρώτο πήγε στον ΠΑΟΚ που αγωνιζόμενος με πολλές αλλαγές αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον Ολυμπιακό Βόλου. Ο «Δικέφαλος» έχοντας προκριθεί στην επόμενη φάση του θεσμού, με τις νίκες του στις δύο πρώτες αγωνιστικές απέναντι στον Πανθρακικό και τα Χανιά, παρατάχθηκε, κατά βάσει, με παίκτες από την Κ20 και την Κ17. Προηγήθηκε, δε, στο σκορ στο 17ο λεπτό, με τέρμα που πέτυχε, από το ύψος του πέναλτι, ο Δημητριάδης. Οι «ερυθρόλευκοι», για τους οποίους ο σημερινός βαθμός ήταν ο πρώτος τους στη διοργάνωση, ισοφάρισαν στο 32’ λεπτό. Ο Αλαμάνης εκμεταλλεύτηκε άριστα την αμυντική αδράνεια των «ασπρόμαυρων» και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Τα δύο γκολ και η φάση στο 69’ λεπτό, για τους Θεσσαλονικείς, με το σουτ του Κάκκο να κοντράρει και να περνά ελάχιστα άουτ, ήταν οι ουσιαστικότερες... συγκινήσεις στο παιχνίδι, εντός του αγωνιστικού χώρου. Στο 84’ ακυρώθηκε γκολ του Αντώνη για τον ΠΑΟΚ, με την υπόδειξη νωρίτερα για επιθετικό


Ισόπαλος 1-1 με την Κέρκυρα αναδείχτηκε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος είχε ήδη πάρει την πρόκριση για την επόμενη φάση από τη δεύτερη αγωνιστική. H Κέρκυρα στο 3ο λεπτό άνοιξε το σκορ. Οι αμυντικοί του Παναθηναϊκού βρέθηκαν εκτός θέσης, Βλάχος μπήκε από το δεξί άκρο της επίθεσης -αν και μπακ, ο Τριανταφυλλόπουλος δεν τον προλαβαίνει και πλασάρει σωστά τον Κοτσόλη για να κάνει το 1-0! Στο 19΄ ο Παναθηναϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει όταν μετά από κόρνερ του Νίνη η μπάλα έφτασε σε Τριανταφυλλόπουλο και Ταυλαρίδη που δεν μπόρεσαν να σουτάρουν και στη συνέχεια με σουτ εκτός περιοχής ο Ατζαγκούν έστειλε την μπάλα ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Αραμπατζή. .Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Παναθηναϊκός είχε δοκάρι με σουτ του Καλτσά, ενώ στο 94΄ μετά από κόρνερ και συνεχόμενες κεφαλιές, ο Κλωναρίδης κατάφερε να σκοράρει και διαμορφώσει το τελικό 1-1.

Μεγάλη νίκη για τον Λεβαδειακό, ο οποίος διέσυρε με 4-1 την Παναχαϊκή και προκρίθηκε. Η Λεβαδειακός έδειξε από νωρίς την υπεροχή του και στο 32΄ ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0. Στο 29ο λεπτό Φάουλ ο Λεβαδειακός κέρδισε φάουλ σε πολύ καλό σημείο ο Θέος με πολύ καλή εκτέλεση έστειλε την μπάλα στη γωνία του Στρέζου, ο οποίος έπεσε στην γωνία του αλλά δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την μπάλα (1-0). Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Μάρκοβιτς να σημειώσει τέρμα με φαόυλ όταν η μπάλα να πέρασε από το τείχος και ο Στρέζος έμεινε άγαλμα.
Στο 58΄ η Παναχαϊκή μείωσε σε 2-1 όταν ο Σαμπατάκος ξέφυγε από την άμυνα των φιλοξενουμενων και με πλασέ μείωσε για τους γηπεδούχους. Στο 71ο λεπτό και μετά από κόρνερ, ο Καψάσκης πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι.
Στο 87΄ ο Γιακουμάκης έκανε σουτ, ο Στρέζος έδιωξε αλλά ο επερχόμενος Καψάσκης από κοντά έκανε το 3-1 για την ομάδα της Λειβαδιάς. Το τελικό 4-1 διαμορφώθηκε ένα λεπτό αργότερα (88΄), όταν ο Παππάς σέντραρε από τα δεξιά, οι κόντρες ευνόησαν τον Καψάσκη, που από κοντά σημείωσε το δεύτερο προσωπικό τέρμα του.

Με ευρεία νίκη μέσα στο γήπεδο της Λάρισας σφράγισε η ΑΕΚ την πρόκριση της στην επόμενη φάση, την οποία είχε πάρει από τη 2η αγωνιστική. Η Ένωση διέσυρε με 5-0 τη Λάρισα. Με δύο γκολ του Ντιέγκο Μπουονανότε (41΄, 54΄) και από ένα των Ραφίκ Τζεμπούρ (17΄), Ρόναλντ Βάργκας (88΄), Πετρου Μάνταλου (89΄) η Ενωση πήρε την πρώτη θέση στον 7ο όμιλο και θα είναι στους «ισχυρούς» της αυριανής κλήρωσης, ενώ οι «Βυσσινί» ως δεύτεροι θα έχουν δύσκολο έργο στους «16» της διοργάνωσης. Το ματς διεξήχθη στο AEL FC Arena κεκλεισμένων των θυρών, λόγω τιμωρίας της τοπικής ομάδας.

Με το ίδιο σκορ, 5-0, πέρασε η Ξάνθη από τον Πανελευσινιακό, όμως οι ακρίτες έχουν ήδη αποκλειστεί από τη συνέχεια με την ομάδα της Θεσσαλίας να παίρνει το εισιτήριο των «16».
Η Ξάνθη ήταν πολύ δραστήρια και αυτό φάνηκε από την αρχή του αγώνα όταν η ακριτική ομάδα πίεζε και δημιουργούσε ευκαιρίες. Στο 43ο λεπτό ο Ντιμιτρόφ γύρισε ωραία στον Καπετάνο και αυτός με κοντινή προβολή άνοιξε το σκορ για την Ξάνθη.
Στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 50ο λεπτό η Ξάνθη κέρδισε πέναλτι για κράτημα στον Λισγάρα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ερέα που στο 51΄ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Στο 68΄ ο Ερέα σκόραρε με προβολή μετά από κεφαλιά του Καπετάνου, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Στο 79΄ ο Γκόμεζ στην πρώτη του επαφή με την μπάλα έκανε το 3-0, τρία λεπτά αργότερα (82΄) ο Ερέα με κεφαλιά έκανε το 4-0 και στο 88΄ ο Αλμέιδα με ωραία προσπάθεια διαμόρφωσε το τελικό 5-0 για την Ξάνθη.