Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Θεματοφύλακας προάσπισης του δημοσίου συμφέροντος η Περιφέρεια Πελοποννήσου



Σχετικά με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας και αφορούν το διαχειριστικό έλεγχο της Περιφέρειας Πελοποννήσου με σχετική απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού κ. Χουλιαράκη, ερωτηθείσα η Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής κ. Νικολάκου δήλωσε:
"Η απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού κ. Χουλιαράκη (2739/16-12-2015 ΦΕΚ) που αφορά σύσταση ελεγκτικών κλιμακίων ελέγχου καταγραφής ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων φορέων χρησιμοποιήθηκε από ΜΜΕ ως δήθεν «έφοδος» στη Περιφέρεια Πελοποννήσου ελεγκτικών μηχανισμών που αφορούν την οικονομική διαχείριση.
Προς αποκατάσταση της αλήθειας θέλουμε να ενημερώσουμε τους πολίτες της Πελοποννήσου ότι πρόκειται για ένα καθαρά διοικητικό ζήτημα το οποίο αφορά τις οικονομικές μας υπηρεσίες, σε σχέση με την ανάρτηση στατιστικών στοιχείων στα προβλεπόμενα εκ του νόμου όργανα των αρμοδίων Υπουργείων.

 Οι οικονομικές μας υπηρεσίες ήδη εδώ και μέρες βρίσκονται σε επικοινωνία με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Οικονομικών έτσι ώστε να ολοκληρωθεί διοικητικά η διαδικασία. Οι οικονομικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου έχουν δεχθεί τα τελευταία 2 χρόνια και άλλους παρόμοιους διαχειριστικούς ελέγχους, όπως άλλωστε προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία, τα πορίσματα των οποίων δεν διαπίστωσαν διαχειριστικά προβλήματα.
Θέλουμε ιδιαίτερα να τονίσουμε τη μεγάλη προσπάθεια που καθημερινά καταβάλλουν  οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ειδικά των οικονομικών υπηρεσιών, παρά τη μεγάλη μείωση προσωπικού, ώστε να ανταποκριθούν πλήρως στις απαιτήσεις, αποστέλλοντας καθημερινά τα προβλεπόμενα στοιχεία σε όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και φορείς.
Είμαστε υπέρ των διαχειριστικών ελέγχων γιατί έτσι αποδεικνύουμε τη σωστή διαχείριση και την ομαλή εκτέλεση του προϋπολογισμού μας, έτσι ως ψηφίστηκε από το ΠΕ.ΣΥ και ελέγχθηκε από τους αρμόδιους φορείς. Αυτή είναι όλη η αλήθεια σε ότι αφορά την επίσκεψη ελεγκτικών κλιμακίων στις οικονομικές μας υπηρεσίες για την καταγραφή ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων.