Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

"Κακιά στιγμή" για τον κύριο Πατούλη - Ολόκληρη η απάντηση της ΚΕΔΕ



Μετά το χθεσινό δημοσίευμα του airetos.gr που αναρτήθηκε  στην ιστοσελίδα και όπου σχολιάσαμε ότι λειτουργεί με όρους συντεχνίας ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, μας απάντησε σήμερα με επιστολή του.


Διαβάστε ολόκληρη  την επιστολή του κ.Πατούλη, ως οφείλουμε:



Με αφορμή το περιεχόμενο ανάρτησης στην ιστοσελίδα airetos.gr που δημοσιεύθηκε στις 3 Δεκεμβρίου 2015 με τον ψευδεπίγραφο τίτλο: « Πατούλης σε βουλευτές για Προϋπολογισμό: Σώστε εμάς και αφήστε τους άλλους; » θα θέλαμε για την αποκατάσταση της αλήθειας να επισημάνουμε τα παρακάτω:


Η σύνταξη της επιστολής και η αποστολή της από τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ.. Πατούλη προς τους Βουλευτές του Εθνικού Κοινοβουλίου, ενόψει της ψήφισης του Προϋπολογισμού του 2016, είναι μια ενέργεια που αποφασίστηκε από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κ.Ε.Δ.Ε. που πραγματοποιήθηκε την 1η Δεκεμβρίου.

Το περιεχόμενο της επιστολής περιλαμβάνει τις θέσεις της Κ.Ε.Δ.Ε. , όπως αυτές διαμορφώθηκαν στην εν λόγω Γενική Συνέλευση κι αποτυπώθηκαν στο ψήφισμα που εξεδόθη . Οι θέσεις αυτές δεν είναι οι προσωπικές απόψεις του Προέδρου Γ. Πατούλη , αλλά οι απόψεις του συνόλου σχεδόν της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού, που έχουν διατυπωθεί κατ’ επανάληψη και στο παρελθόν και απλά επικαιροποιήθηκαν την προηγούμενη Τρίτη.

Οι θέσεις αυτές, ιδιαίτερα όσων αφορά τα οικονομικά των Δήμων, έχουν κατ’ επανάληψη δημοσιευθεί και στην ιστοσελίδα σας, μια ιστοσελίδα που εξειδικεύεται στην κάλυψη των αυτοδιοικητικών ζητημάτων. Γνωρίζετε λοιπόν από «πρώτο χέρι» ότι εδώ και χρόνια οι Δήμοι έχουν διατυπώσει ξεκάθαρα τη θέση ότι πρέπει επιτέλους να σταματήσει από την Κεντρική Κυβέρνηση ο οικονομικός τους «στραγγαλισμός».

Γι αυτό και μας προκαλεί κατάπληξη το γεγονός ότι καταλήξατε στο αυθαίρετο συμπέρασμα ότι οι εκπρόσωποι των Δήμων αδιαφορούν για την υπόλοιπη κοινωνία , όταν ζητούν την καταψήφιση του προϋπολογισμού όσον αφορά το σκέλος των οικονομικών της Αυτοδιοίκησης . Εσείς θα έπρεπε να γνωρίζετε λόγω της ενασχόλησης σας με το χώρο μας, ότι όταν ζητούμε να μπει ένα τέλος στις περικοπές πόρων της Αυτοδιοίκησης, αυτό σημαίνει μεταξύ άλλων για την κοινωνία : Περισσότερα χρήματα για τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, για τη λειτουργία των χιλιάδων κοινωνικών μας δομών και υπηρεσιών, για τη συντήρηση των υποδομών και των σχολείων των Δήμων μας. Σημαίνει περισσότερα έργα και μικρότερη επιβάρυνση για τους δημότες μας.

Αν λοιπόν εκλαμβάνεται ως συντεχνιακή λογική κι αδιαφορία για την κοινωνία και τους πολίτες την αγωνία μας να αποτρέψουμε το «λουκέτο» στους Δήμους, πιστεύω πραγματικά ότι προσεγγίζετε τη θέση μας με λάθος τρόπο.

Ελπίζω ότι αυτή η λανθασμένη προσέγγιση δεν γίνεται για λόγους σκοπιμότητας, αλλά αποτελεί απλά μια «κακιά στιγμή» στη δημοσιογραφική διαδρομή της ιστοσελίδας σας.

Φιλικά
Γιώργος Πατούλης
Πρόεδρος Κ.Ε.Δ.Ε.