Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Μεϊμαράκης από την πρώτη Κυριακή

vaggelis-meimarakis-ko
Η εκλογή αρχηγού στη Νέα Δημοκρατία από την πρώτη Κυριακή είναι πλέον το μοναδικό ζητούμενο.
Στις 20 Δεκεμβρίου η ΝΔ επιβάλλεται και πρέπει να αλλάξει σελίδα, να κλείσει οριστικά ένα αρνητικό κεφάλαιο, να βρει άμεσα την περπατησιά  της και να υπηρετήσει το ρόλο της ως Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα και τα όσα αναμένεται να συμβούν τις πρώτες ημέρες του καινούργιου χρόνου επιβάλλουν στην αξιωματική αντιπολίτευση να έχει ρόλο, δράση και αντίδραση για όσα ετοιμάζεται να ψηφίσει η κυβέρνηση, που αφορούν το μέλλον και της χώρας και των πολιτών.

Αξιωματική Αντιπολίτευση χωρίς να έχει ξεμπερδέψει με τις εσωκομματικές διαδικασίες και χωρίς εκλεγμένο αρχηγό, σίγουρα θα επιτρέψει στον Τσίπρα να διαχειριστεί "κακώς" και χωρίς αντίσταση τα όσα έχει σχεδιάσει. Το Ασφαλιστικό, την παραμονή ή όχι στην Συνθήκη Σένγκεν και το τεράστιο θέμα με τους μετανάστες καθώς η χώρα μας κινδυνεύει πλέον να μετατραπεί σε αποθήκη ψυχών. Χώρια τα εθνικά που βρίσκονται σε τεντωμένη κλωστή στην ευρύτερη γειτονιά μας με την Τουρκία να κάνει τον "κινέζο" για τα hot spots και τα Σκόπια να δηλώνουν ότι δεν θέλουν κανέναν πρόσφυγα στη χώρα τους προωθώντας τους να ζητήσουν άσυλο στην Ελλάδα.
Τα παραπάνω τεράστια θέματα που θα καθορίσουν και το μέλλον της χώρας για τα επόμενα πολλά χρόνια αλλά και  τα συσσωρευμένα προβλήματα του τελευταίου διαστήματος κυρίως λόγω ανικανότητας της κυβέρνησης Τσίπρα επιβάλλουν ισχυρό πρόσωπο στο τιμόνι της Αξιωματικής αντιπολίτευσης που σήμερα δυστυχώς βιώνει τη δική της κρίση.

Κατά συνέπεια, είναι επιβεβλημένη η εκλογή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη από την ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ.
Και αυτό γιατί η ΝΔ δεν αντέχει να βρίσκεται σε εκκρεμή εκλογική διαδικασία  μέχρι  της 10 Ιανουαρίου που προβλέπεται από την Εταιρεία που ανέλαβε τις εσωκομματικές εκλογές ο δεύτερος γύρος και επιπλέον δεν υπάρχει ούτε ώρα για..... χάσιμο.
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης από την ημέρα που ανέλαβε την αρχηγία της ΝΔ απέδειξε ΚΑΙ ποιος είναι ως αρχηγός ΚΑΙ πως θα κυβερνήσει αλλά ΚΑΙ πως αντιμετωπίζει τα θέματα στην πολιτική σκακιέρα είτε αυτή ήταν  εσωκομματική είτε εθνική.
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, απέδειξε ότι είναι ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ και δεν κιοτεύει.

Παρέλαβε ένα κόμμα στο -15% τον Ιούλιο και ούτε δύο μήνες το έφτασε στο 28%.
Μίλησε προεκλογικά για συναίνεση όταν ο Τσίπρας την απέκλειε και δύο μήνες μετά παρακαλάει για συναίνεση μέσω του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών.
Ξεσκέπασε τα σκοτεινά σχέδια διαφόρων στη ΝΔ που επιθυμούσαν τη νοθεία στις εσωκομματικές εκλογές μπαίνοντας στην ΚΕΦΕ και δημιουργώντας θέμα.
Εξέφρασε τους ενδοιασμούς του για την εταιρεία-φιάσκο που είχε αναλάβει το τεχνικό έργο των εσωκομματικών εκλογών. Δεν δίστασε να ζητήσει από τους συνυποψηφίους του να καταθέσουν από κοινού και μήνυση εναντίον τις εταιρείας.
Προσπάθησε και κατάφερε σε τρεις μήνες να νοικοκυρέψει με πενιχρά μέσα τα οικονομικά του κόμματος τα οποία βρήκε σε αθλία κατάσταση και κατάφερε να πληρωθούν οι υπάλληλοι δύο μισθούς, οι οποίοι ήταν απλήρωτοι από τον Φεβρουάριο.
Κατά τη διάρκεια της προεκλογιής περιόδου δεν απάντησε στις χυδαιότητες των αντιπάλων του. Μίλησε για τη μάχη ιδεών και όχι για τη ρατσιστική μάχη ηλικιών ή φύλων. Μίλησε για σύνθεση και όχι για διάλυση.

Δικαιώθηκε στην απόφασή του να παραιτηθεί από αρχηγός της ΝΔ  αμέσως μετά το φιάσκο και να αγωνιστεί για την αρχηγία ως απλός βουλευτής, αφήνοντας έκθετους αυτούς που ζήτησαν την παραίτησή του και που μετά κρύφτηκαν.

Όμως πάνω από όλα, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κερδίζει τις εντυπώσεις αλλά και την ουσία σε όλες του τις ομιλίες του στη Βουλή. Γιατί οι κοινοβουλευτικές τοποθετήσεις του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, διακρίνονται από πολιτικό ήθος και ευπρέπεια, είναι ουσίας και αποσκοπούν στην υπεράσπιση του κοινωνικού συνόλου και του εθνικού συμφέροντος.

Οι ανάγκες και οι καιροί απαιτούν την γρήγορη εκλογή αρχηγού και αρχηγό με κοινοβουλευτική θητεία και εμπειρία στο τιμόνι της ΝΔ και της χώρας.

Και αυτά γιατί τα δύσκολα είναι μπροστά και αρχηγοί άπειροι, εξωκοινοβουλευτικοί και μαριονέτες θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στη διάλυση της ΝΔ, στην μακροημέρευση της ετοιμόρροπης κυβέρνησης Τσίπρα και στην εν γένει αποδιάλυση της χώρας.
Ινστρούκτορας
www.tokentro.com