Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Στην Ευρωστίνη τα... ξεχασμένα ακίνητα του Γιώργου Σταθάκη (φώτο)

Αυτά είναι τα... ξεχασμένα ακίνητα του Γιώργου Σταθάκη – Τα έγγραφα που κατέθεσε στα πρακτικά (ΦΩΤΟ)
Τη δήλωση του ΕΝΦΙΑ για το 2015 κατέθεσε το Σάββατο (05.12.2015) στα πρακτικά της Βουλής ο Γιώργος Σταθάκης, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να "απαντήσει" στα όσα ακούγονται τις τελευταίες μέρες σχετικά με τα... "ξεχασμένα" ακίνητά του.
Με την κατάθεση της δήλωσης του ΕΝΦΙΑ για το 2015 του ίδιου και της συζύγου του, Θέμιδος Γκέκου, ο υπουργός Οικονομίας τόνισε πως θέλει να αποκαταστήσει την αλήθεια. Νωρίτερα, κατά την ομιλία του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό έκανε λόγο για... "mega" ψέμα.

"Δεν θα προσπαθούσα να αποκαταστήσω την αλήθεια αν η Νέα Δημοκρατία δεν προσπαθούσε να ιδιωτικοποιηθεί αυτό το mega ψέμα και να το αναπαράγει. Καλούμαι να διορθώσω αυτό το mega ψέμα καταθέτοντας στη Βουλή τα σχετικά στοιχεία", είπε.
"Είχα και εξακολουθώ να έχω 4 ακίνητα. Τα 4 είναι 4. Δεν είναι 44. Καταθέτω τα σχετικά στοιχεία στη Βουλή. Η σύζυγός μου διαθέτει 30... τόσα αγροτεμάχια στην ορεινή Κορινθία και ορεινή Αρκαδία. Αυτά είναι στα δικαστήρια από το 2004  Αυτά είναι στα δικαστήρια από το 2004 και έγιναν ακίνητα και σπίτια, κατά το mega ψέμα"..Αυτή η διαμάχη ήταν ο λόγος που δεν τα δήλωσα το 2012, γιατί δεν ήξερα αν θα έπρεπε να τα δηλώσω» είπε. Κάποια από αυτά, συνέχισε ο υπουργός, «έχουν πλέον γίνει σπίτια και ακίνητα στα οποία η σύζυγός μου διαθέτει μικρό μερίδιο συμμετοχής». Προς επίρρωση των λεγομένων του ο κ. Σταθάκης ανέφερε τον ΕΝΦΙΑ που πληρώνουν για καθένα από αυτά, το ύψος του οποίου είναι κάτω από 1 ευρώ. Ο «ΕΝΦΙΑ που καταβάλλεται κατ’ έτος για τα αγροτεμάχια αυτά, είναι 37 ευρώ» σημείωσε.

Αναφερόμενος στον ΕΝΦΙΑ που πληρώνει η σύζυγός του, ο κ. Σταθάκης είπε ότι είναι κάτω του ενός ευρώ! Πρότεινε, μάλιστα, και τίτλο στο Mega: "37 ευρώ είναι ο ΕΝΦΙΑ για τα 37 ακίνητα του Σταθάκη!".







"Μπορεί να μας κατηγορήσει για ό,τι θέλει η Νέα Δημοκρατία. Φαντάζομαι ότι τα τελευταία 3 χρόνια έχουν ψάξει οι πάντες τα πάντα για αυτό το... περίεργο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και δεν έχουν βρει τίποτα", συμπλήρωσε και κατέληξε: "Ανήκω σε ευκατάστατη οικογένεια που δραστηριοποιείται πολλά χρόνια στη ναυτιλία. Το ξέρουν στη ΝΔ. Ο επίτιμος της Νέας Δημοκρατίας έχει κάνει πολλές δηλώσεις για την οικογένειά μου και για μένα".
Η επιτροπή πόθεν έσχες στη Βουλή αποφάσισε να παραπέμψει τη δήλωση του υπουργού Οικονομίας για να εξακριβωθεί που είναι το ένα εκατομμύριο ευρώ που δεν είχε δηλώσει στο πόθεν έσχες του 2012. Οι ορκωτοί λογιστές εντόπισαν ότι δεν είχε δηλώσει άλλες 800.000 ευρώ και πολλά ακίνητα.

Πληροφορίες από : newsit.gr