Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜ. ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κας Σ. ΒΟΥΛΤΕΨΗ



http://images32.inewsgr.com/1822/18227224/1.jpgΗ Γραμματέας Πολιτικής Τεκμηρίωσης και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας κα Σοφία Βούλτεψη, σχετικά με την άποψη των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ ότι «ο λαός συμφωνεί μαζί τους και στέκεται στο πλευρό τους», εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Αφού ο λαός συμφωνεί με τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ, ας δρέψουν μόνοι τους τις δάφνες

Από την επομένη των εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου, με αποκορύφωμα την συζήτηση επί του προϋπολογισμού, οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος, καθώς και η πλειοψηφία των υπουργών και των βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας, υπογραμμίζουν σε όλους τους τόνους ότι ο λαός συμφωνεί μαζί τους και τους παρέχει τη στήριξή του.

Υποστηρίζουν δηλαδή ότι ο λαός συμφωνεί με τον προϋπολογισμό, με τα μέτρα, με την βαριά φορολογία και στέκεται στο πλευρό τους.
«Τρεις εκλογές χάσατε, μυαλό δεν βάλατε», είπε χθες ο κ. Τσίπρας, διακηρύσσοντας ότι «τον τελευταίο χρόνο σε όλες τις κρίσιμες αναμετρήσεις μόνοι μας ήμασταν, όχι μόνοι μας, με τον λαό να μας στηρίζει σε τρεις απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις»!
Θα έπρεπε επομένως να είναι ευτυχείς για το γεγονός ότι η αντιπολίτευση τους έδωσε την ευκαιρία να μείνουν και πάλι μόνοι τους με τον λαό, να δρέψουν μόνοι τους τις δάφνες, να πάρουν μόνοι τους τα εύσημα και τα μπράβο του λαού, στον οποίο υποσχέθηκαν τα πάντα – από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ως το παράλληλο πρόγραμμα, από τα νταούλια και τα «Κούγκια» ως τα ανοιχτά μέτωπα και το «έτοιμο σχέδιο αντισταθμιστικών ισοδυνάμων για τους αγρότες που ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε από το Ηράκλειο της Κρήτης τρεις μέρες πριν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου».
Ιδού τι πιστεύουν οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ για τον λαό και την στάση του:
-10 Οκτωβρίου 2015, Αλέξης Τσίπρας στην Κεντρική Επιτροπή: «Ήταν η πρώτη φορά  στον τόπο που έγιναν εκλογές όχι πριν, αλλά μετά μια δύσκολη συμφωνία. Ήταν η πρώτη φορά που ο λαός μας κλήθηκε να επιλέξει όχι με κρυφά χαρτιά, αλλά γνωρίζοντας τα πάντα. Ο λαός μας γνώριζε τις δυσκολίες της συμφωνίας. Γνώριζε όμως ταυτόχρονα και ποιος μπορεί να κερδίσει ό,τι καλύτερο με αυτά τα δεδομένα, στις ανοιχτές μάχες που έχουμε μπροστά μας. Επιβεβαιώθηκε η ταξική ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ».
-12 Οκτωβρίου 2015, Πολιτική Απόφαση Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση βρέθηκε αντιμέτωπη με έναν ωμό εκβιασμό. Ο λαός θεώρησε ότι η υποχώρηση απέναντι σε υπέρτερες δυνάμεις ήταν αναγκαστική».
-16 Οκτωβρίου 2015, Αλ. Τσίπρας στη Βουλή: «Ο ελληνικός λαός είχε τη δυνατότητα να κρίνει και να επιλέξει ποιος θα είναι αυτός που θα διαχειριστεί μια δύσκολη συμφωνία. Για πρώτη φορά σ’ αυτόν τον τόπο οι εκλογές έγιναν μετά από μια δύσκολη συμφωνία και όχι πριν. Και ο λαός αποφάσισε».
-20 Νοεμβρίου 2015, Γ. Μπαλάφας, Σκάι: «Οι εκλογές αποτύπωσαν τη θέληση του λαού».
-27 Νοεμβρίου 2015, Όλγα Γεροβασίλη, συνέντευξη στον «Εθνικό Κήρυκα»: «Η κυβέρνηση διαθέτει πρόσφατη εντολή και τη στήριξη του ελληνικού λαού, ο οποίος για πρώτη φορά κλήθηκε στην κάλπη μετά την υπογραφή συμφωνίας».
-29 Νοεμβρίου 2015, κυβερνητικές πηγές στο ΑΠΕ μετά το ναυάγιο του Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών: «Η διαπραγμάτευση θα προχωρήσει με τη στήριξη της κοινωνίας».
-30 Νοεμβρίου 2015, Δ. Βίτσας στη Λάρισα: «Η κυβέρνηση έχει και την αποφασιστικότητα και την κοινωνική δύναμη ώστε να υλοποιήσει την εντολή που της έδωσε ο λαός την 20ή Σεπτεμβρίου. Άρα αν θεωρεί κανείς ότι τον έχουμε ανάγκη, ας γυρίσει πλευρό. Το πιο σημαντικό για μας είναι η συναίνεση της κοινωνίας».
-30 Νοεμβρίου 2015, Π. Ρήγας, Real Fm: «Όλα τα μέλη της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζανε τη συμφωνία, όπως και ο ελληνικός λαός».
-1 Δεκεμβρίου 2015, Αλ. Τσίπρας, ομιλία στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο: «Προϋπόθεση για την έναρξη της συζήτησης για το χρέος η επιτυχής ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κοινωνία ταυτίζεται απολύτως με τον παραπάνω εθνικό στρατηγικό στόχο που σκοπεύει να υλοποιήσει η κυβέρνηση».
-1 Δεκεμβρίου 2015, Αλ. Τσίπρας, ομιλία στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε μέσα σε λίγους μήνες τρεις κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις και ένα κρίσιμο δημοψήφισμα. Τις κέρδισε με μοναδικό σύμμαχο τον ελληνικό λαό και την ελληνική κοινωνία». «Ας μην υπερτιμάμε όμως τη σημασία της δικής τους στήριξης. Η στήριξη της κοινωνίας και του λαού μας είναι το ζητούμενο. Αυτή τη στήριξη και αυτή τη συναίνεση πρέπει να εξασφαλίσουμε».
-1 Δεκεμβρίου 2015, Π. Καμμένος, Μέγκα: «Αυτοί που μας ψήφισαν ήξεραν για τη συμφωνία και τα προαπαιτούμενα». «Χάρη τους κάνουμε. Τους δίνουμε τη δυνατότητα να συμπλεύσουν με μια πολιτική που επέλεξε ο λαός»!
- 3 Δεκεμβρίου 2015, Τρ. Αλεξιάδης, Βουλή, συζήτηση επί του προϋπολογισμού: «Εμείς καταθέσαμε την πρότασή μας στο λαό και ερχόμαστε να εφαρμόσουμε αυτό που ψήφισε ο λαός».
-5 Δεκεμβρίου 2015, Αλ. Τσίπρας, ομιλία στη συζήτηση επί του προϋπολογισμού: «Θα τις υπερασπιστούμε τις συντάξεις και μόνοι μας. Δεν είναι η πρώτη φορά. Τον τελευταίο χρόνο σε όλες τις κρίσιμες αναμετρήσεις μόνοι μας ήμασταν, όχι μόνοι μας, με τον λαό να μας στηρίζει σε τρεις απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις, τρεις εκλογές χάσατε, μυαλό δεν βάλατε» / «Δώσατε τα ρέστα σας με το δημοψήφισμα. Χάσατε πανηγυρικά, μετά ήρθαν οι εκλογές, η πρώτη φορά που ο λαός αυτά τα πέντε χρόνια κλήθηκε να ψηφίσει γνωρίζοντας τη συμφωνία» / «Με αποφασιστικότητα και προσήλωση θα προχωρήσουμε μπροστά, με την κοινωνία στο πλευρό μας». «Θα παλέψουμε, θα συγκρουστούμε, θα ματώσουμε αλλά θα τα καταφέρουμε» / «Ξέρουμε να το κάνουμε και να πετυχαίνουμε, και μόνοι μας, όταν ο λαός μας στηρίζει».
-5 Δεκεμβρίου 2015, Ν. Παππάς, ομιλία στη συζήτηση επί του προϋπολογισμού: «Ο λαός επέλεξε ποια είναι η παράταξη που μπορεί να τον κρατήσει στην Ευρώπη, ποια παράταξη δίνει τις μάχες, ποια παράταξη μπορεί να τον υπερασπιστεί και ποια μπορεί να πυροδοτήσει εξελίξεις στην Ευρώπη» / «Εμείς αυτό που καταφέραμε το θέσαμε στην κρίση του λαού, όπως και τον εαυτό μας και ο λαός αποφάσισε» / «Μην κάνετε ότι ξεχνάτε πως μεσολάβησαν εκλογές» / «Αυτή είναι η δική μας στρατηγική, αυτός είναι ο δικός μας δρόμος κι αυτή είναι η επιλογή του ελληνικού λαού κι αυτόν τον δρόμο θα τον βαδίσουμε με αποφασιστικότητα για να έρθουν καλύτερες μέρες» / «Ο ελληνικός λαός έχει αποφανθεί με όρους λογικής αποτίμησης και για τη δική σας πολιτική και για την εφαρμογή των δικών μας προγραμμάτων».
-5 Δεκεμβρίου 2015, Αλ. Φλαμπουράρης, ομιλία στη συζήτηση επί του προϋπολογισμού: «Ο λαός μας έδωσε δυο φορές εντολή για την εφαρμογή μιας σαρωτικής δέσμης σαρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, να απελευθερώσουμε τις δημιουργικές δυνάμεις και τις υπαρκτές αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας».