Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

O Αστέρας Δερβενίου νίκησε μόνο με 2 - 0 τον Κύψελο Κορίνθου

 Y0latncq

Ένα εύκολο απόγευμα πέρασε ο Αστέρας Δερβενίου στον αγώνα του με τον Κύψελο , στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α κατηγορίας στο "Κώστας Βυζάς". Νίκησε μόνο με σκορ 2 – 0, χωρίς να κινδυνέψει ουσιαστικά καθόλου σ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.
Cwrnim8l
3wwiew4mΠέτυχε το 2 – 0 σχετικά νωρίς, και αν στο β’ μέρος οι παίκτες του, τότε που κάθε επίθεσή τους μύριζε τέρμα, ήταν περισσότερο προσεκτικοί στην τελική πάσα, το σκορ θα ήταν πολύ μεγαλύτερο. Ήταν βέβαια και ο βοηθός διαιτητή, ο κ. Τάγκαλης, που έπαιξε με τα νεύρα παικτών και φιλάθλων, γιατί δεν είχε σωστές τοποθετήσεις σε σχέση με τους παίκτες και σταμάτησε έτσι τουλάχιστον πέντε φορές με ανύπαρκτα οφσάιντ τον Αστέρα.

Ο Αστέρας ξεκίνησε φουριόζος, με τον Κύψελο να παίζει πολύ αμυντικά, πράγμα που δεν το εγκατέλειψε καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, ακόμα και όταν έχανε με 2 – 0. Ο Αστέρας κέρδισε εύκολα τη μάχη στο κέντρο του γηπέδου, παρά την αριθμητική υπεροχή που είχε στο χώρο αυτόν ο Κύψελος και με τον Μερκούρη και Πεθαίνο άρχισε να πλαγιοκοπεί την άμυνα του Κύψελου. 
ArjohogyΣτο 10’ ο Πεθαίνος μπήκε στην περιοχή από τ’ αριστερά, αλλά πλάσαρε χαμηλά πάνω στον τερματοφύλακα Ντάση του Κύψελου, ενώ ο Αντωνόπουλος σούταρε άουτ στο 12’ από του ύψος της περιοχής στο γύρισμα  του Πεθαίνου και στο 21’ από το ύψος του πέναλτι μετά από κοντινή πάσα του Χαφούς. Στο 24’ σε κόρνερ του Μετεβελή ο Χαφούς σκόραρε με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής. Στο 29’ ο προωθημένος Κακογιάννης έβγαλε γλυκιά σέντρα, ο Χαφούς προσπάθησε να κοντρολάρει τη μπάλα μέσα στην περιοχή, αλλά Μπάτσης με στραβοκλωτσιά σκόραρε σε βάρος της ομάδας του. Αυτό ήταν !
Ybqu2wvqΟ Αστέρας έχασε την αρχική του φρεσκάδα και άρχισαν οι φλύαρες κινήσεις των παικτών του. Βέβαια αμυντικά δεν κινδύνευε, παρά μόνο στο 34’ όταν ο Κύψελος είχε τη μοναδική του ευκαιρία σ’ όλο τον αγώνα με τον Δήμα, που βρέθηκε μετά από πλάγιο φάουλ από δεξιά αμαρκάριστος αριστερά πλάγια κοντά στη μικρή περιοχή, αλλά σούταρε τελείως άστοχα.
Το β’ μέρος δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας και κύλισε με τον Αστέρα να διατηρεί την κατοχή της μπάλας και τον Κύψελο να μην ξεμυτά από την περιοχή του.
C1p8q4jk Ευκαιρίες όμως κλασσικές για τον Αστέρα δεν υπήρξαν. Ο Αλούσι στο 57’ κόπηκε και δεν μπόρεσε να γυρίσει τη μπάλα στους αμαρκάριστους Χαφούς και Πεθαίνο, όταν μετά από εξαιρετική προσπάθειά του έφτασε κοντά στο άουτ μέσα μικρή περιοχή και στο 59’ ο Πρίφτης, μετά από κτύπημα κόρνερ και κόντρα της μπάλας σε κεφαλιά του Χαφούς, σούταρε από το ύψος της μικρής περιοχής πάνω στα σώματα των αμυντικών.
Oicqvvjw 
Ένα άλλο σουτ του Πεθαίνου στο 65’ και πάλι από τ’ αριστερά έφυγε άουτ. Είχαμε και το «κρεσέντο» των οφσάιντ από τον κ. Τάγκαλη, που παρέσυρε τον διαιτητή κ. Τσιγάρα και κάπου εκεί ο αγώνας τελείωσε χωρίς άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία.
X2mgqspgΟ αγώνας θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα γιατί δεν πρόσφερε τίποτα παραπάνω από τους τρεις βαθμούς της νίκης στον Αστέρα. Δόθηκε όμως η ευκαιρία στον προπονητή του Αστέρα κ. Κουρούπη να χρησιμοποιήσει παίκτες που είχαν μέχρι τώρα λίγο χρόνο συμμετοχής και να ξεκουράσει κάποιους άλλους, ενόψει των δύο επόμενων ντέρμπι που ακολουθούν στο πρόγραμμα.
Ο διαιτητής κ. Τσιγάρας σφύριζε λιγότερο από το συνηθισμένο με άλλους διαιτητές. Και αυτό αποπροσανατόλισε τους παίκτες και των δύο ομάδων. Ο βοηθός κ. Τάγκαλης, αν χάσει βάρος, ενδέχεται να μπορεί να παρακολουθεί τις φάσεις και να μη δημιουργεί ένταση στους παίκτες και στην εξέδρα με τις εξόφθαλμα λανθασμένες υποδείξεις του. Παρέσυρε τον διαιτητή και αν το αποτέλεσμα ήταν διαφορετικό ενδεχομένως να υπήρχαν άσχημες εικόνες. Ο έτερος βοηθός κ. Πυργάκης ήταν εξαιρετικός.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Στεφάνι, Κουτρούλης, Λιθοξόου, Κακογιάννης, Μπαλής (46’ Τάφα), Μετεβελής, Αντωνόπουλος, Αλούσι, Πεθαίνος (80’ Μελισσαρόπουλος), Χαφούς, Μερκούρης (56’ Πρίφτης).
ΚΥΨΕΛΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ: Π. Ντάσης, Παπανικολάου, Βακάλογλου, Σπηλιώτης, Αμπατζής (81’ Γρ. Ντάσης), Μπάτσης, Βάσσης, Στριμενόπουλος, Δήμας, Κουτρούμπαλης, Κυρέζης.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ:  asterasderveniou.gr