Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Η τελευταία προπαγάνδα του Τσίπρα πριν την προκήρυξη εκλογών

tsipras-kammenos-give5
Ο Αλέξης Τσίπρας στήνει το νέο πολιτικό παραμύθι. Το δήθεν κάλεσμα των πολιτικών αρχηγών για συνεννόηση, τίποτα άλλο δεν έχει ως υπόβαθρο, από το άλλοθι για την επόμενη μεγάλη κίνηση, που είναι οι εκλογές.
Ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει πολύ καλά πως δεν πρόκειται να μακροημερεύσει. Γνωρίζει καλύτερα από την υπόλοιπη Ελληνική κοινωνία τη δική του κοινοβουλευτική ομάδα.

Ο Αλέξης Τσίπρας «γονυπετής», ζητά τη στήριξη των άλλων κομμάτων για μέτρα που ακόμη δεν ανακοινώνει, για δύο λόγους

Πρώτον, για να τρομάξει τους δικούς του βουλευτές και να τους δείξει πως μπορεί να κάνει κυβέρνηση και με άλλους και
Δεύτερον, για να δείξει στην κοινωνία ότι αυτός είναι ένας καλός ηγέτης και μπροστά στα δύσκολα προτάσσει την εθνική ομοψυχία.

Και ότι του βγει... άλλοθι να υπάρχει.

Όμως το αποτέλεσμα της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών ήταν προδικασμένο. Πήγε να ζητήσει στήριξη για ένα μνημόνιο που αυτός έφερε και χωρίς ατζέντα, από αυτούς που για τον ίδιο και λόγο, χαρακτήριζε ως προδότες τα προηγούμενα χρόνια. Ακόμη χειρότερα ο Αλέξης Τσίπρας, ζητά στήριξη, όταν στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις υπήρχε διατυπωμένη η άποψη της σοβαρής αντιπολίτευσης και ειδικά της ΝΔ για εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης και διακυβέρνησης.

Η άθλια εικόνα της Ελλάδας σε όλους τους τομείς και με το προσφυγικό να διογκώνεται χωρίς οικονομία ικανή να το αντέξει, θα οδηγήσει πολύ σύντομα σε εξελίξεις.

Η προσφυγή του Αλέξη Τσίπρα σε εκλογές είναι μονόδρομος.
Ακόμη και ο ίδιος θα θέλει να ξαναμοιράσει την τράπουλα και τις ευθύνες.
Ο Αλέξης Τσίπρας, δεν κυβερνά, συνεχίζει να προπαγανδίζει. Και μόνο γι αυτό το λόγο, ετούτη την κρίσιμη ώρα, πρέπει να φύγει.
Αργυρώ Θεοτοκάτου
www.tokentro.com