Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΟΔΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΩΣΤΑ ΤΑΣΟΥΛΑ



O Συντονιστής ΟΔΕ Εξωτερικών και Εθνικής Αμύνης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ιωαννίνων, κ. Κώστας Τασούλας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Τσίπρας μετά την ανήκουστη θεωρία του περί ανυπαρξίας συνόρων στη θάλασσα, επανέρχεται και αποδίδει το γεγονός ότι οι Έλληνες πιλότοι δεν καταρρίπτουν τα αεροσκάφη που παραβιάζουν τον εναέριο χώρο μας στο ότι δεν είναι νευρικοί, όπως οι Τούρκοι συνάδελφοι τους!
Για μια ακόμη φορά ο κ. Τσίπρας λόγω προφανούς άγνοιας, υποβαθμίζει σοβαρότατα θέματα.
Οι Έλληνες πιλότοι της ΠΑ εφαρμόζουν τους διεθνείς κανόνες εμπλοκής και τις οδηγίες της Κυβέρνησης στις περιπτώσεις παραβιάσεων του Εθνικού Εναέριου Χώρου. Και προφανώς αυτές οι παραβιάσεις δεν είναι αμοιβαίες όπως ψευδώς ανέφερε ο Τούρκος Πρωθυπουργός στην πρόσφατη κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσε με τον κ. Τσίπρα, χωρίς να λάβει απάντηση.
Σημειωτέον πως ούτε η ίδια η Τουρκία, παρά τις σοβαρές κυρώσεις εκ μέρους της Ρωσίας, δεν απέδωσε την κατάρριψη του Ρωσικού αεροσκάφους σε “νευρικότητα”!
Είναι προφανές πως η άγνοια του κ. Τσίπρα σε συνδυασμό με τη διογκούμενη νευρικότητά του λόγω του ότι τα τερατώδη προεκλογικά του ψέματα αποκαλύπτονται, τον οδηγούν για μια ακόμη φορά σε απαράδεκτες δηλώσεις γύρω από σοβαρά θέματα εξωτερικής πολιτικής».