Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΤΗΣ ΟΔΕ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Σ. ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΤΩΝ ΜμΕ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΣΠΑ



http://www.skai.gr/files/1/dchristopoulou!/2013/ian/kalafatis_stavros.jpgΟ Συντονιστής της ΟΔΕ Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής A’ Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, σχετικά με την απάντηση του Υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Γ. Σταθάκη στην ερώτησή του για τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις των πληρωμών των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στα προγράμματα του ΕΣΠΑ, ευθύνης της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας (ΓΓΒ), έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Η αδιαφορία και η ανικανότητα της κυβέρνησης θέτουν σε τεράστιο κίνδυνο την έγκαιρη απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ 2007-2013 για τα προγράμματα των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, ευθύνης της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας (ΓΓΒ). Από τον Ιανουάριο του 2015 η κυβέρνηση συνεχίζει να  βρίσκεται αιχμάλωτη της αδιαφορίας της και της απίστευτης γραφειοκρατίας που η ίδια  δημιούργησε στη λειτουργία της ΓΓΒ την οποία συνεχώς μεταφέρει από Υπουργείο σε Υπουργείο. Σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, που διαχρονικά αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της Ελληνικής Οικονομίας, η κυβέρνηση συνεχίζει τον εμπαιγμό σε αυτές και τις οδηγεί σε πλήρη αφανισμό και στην οικονομική καταστροφή, χωρίς ίχνος σοβαρότητας και ευθύνης. Επιτέλους ο Υπουργός Ανάπτυξης πρέπει να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα των αδικαιολόγητων καθυστερήσεων των πληρωμών των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στα προγράμματα του ΕΣΠΑ, ευθύνης της ΓΓΒ. Μία συγγνώμη δε βλάπτει, σίγουρα όμως δεν αρκεί. Απαιτούνται πράξεις και όχι ανεύθυνη υποσχεσιολογία».