Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Προτεραιότητα η διασφάλιση της πληρωμής των εργαζομένων του φράγματος του Ασωπού»



 http://www.arcadiaportal.gr/sites/default/files/styles/large/public/fragma.jpg?itok=bVorUZN8
Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της τρομοκρατίας στη Γαλλία τήρησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου μετά από πρόταση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη κατά τη συνεδρίασή του τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015.
http://www.dikaiologitika.gr/media/k2/items/cache/65b29056123f59f60a8f0a486c504938_L.jpg«Το φράγμα του Ασωπού αποτελεί σημαντικό αναπτυξιακό έργο για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τα προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει και παρουσιάζει, λόγω της ασυνέπειας της αναδόχου κοινοπραξίας, στην εξέλιξή του μας έχουν απασχολήσει πολλές φορές στο παρελθόν» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, απαντώντας σε σχετική επερώτηση σχετικά με την εξέλιξη της πορείας κατασκευής του, ενώ σε ότι αφορά την πληρωμή των εργαζομένων δήλωσε «η καταβολή των δεδουλευμένων αποτελεί δικαίωμα των εργαζομένων και καμία συμφωνία δεν μπορεί να τεθεί υπεράνω του νόμιμου αυτού δικαιώματος»
.
Ο κ. Τατούλης ενημέρωσε το συμβούλιο και τους εκπροσώπους των εργαζομένων του φράγματος, που ήταν παρόντες, ότι «μετά από πολλαπλές παρεμβάσεις μας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δημιουργήσαμε συγκεκριμένες προϋποθέσεις για τη διευκόλυνση του έργου και κατ’ αντιστοιχία για την καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων, που αποτελεί αναμφίβολα προτεραιότητα για την περιφερειακή αρχή».
Στο πλαίσιο αυτό οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μετά από εντολή του Περιφερειάρχη, προχώρησαν σε ειδική πρόσκληση προς την ανάδοχο κοινοπραξία η οποία εκπνέει την προσεχή Δευτέρα. Ο κ. Τατούλης ενημέρωσε στη συνέχεια ότι σήμερα υπήρξε μια συνεννόηση των υπηρεσιών με την ανάδοχο κοινοπραξία για την εξέλιξη του έργου, ο ίδιος ζήτησε ωστόσο απτά δείγματα καλής θέλησης με πρώτο και κύριο την πληρωμή των εργαζομένων.
«Σε διαφορετική περίπτωση η ανάδοχος κοινοπραξία θα κηρυχθεί έκπτωτη» σημείωσε ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «και σε αυτή την περίπτωση τα δικαιώματα των εργαζομένων για την καταβολή των δεδουλευμένων τους είναι διασφαλισμένα».
Ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε επίσης ότι έχει συνεννοηθεί με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε το έργο, ανεξάρτητα από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει και λόγω της σημασίας του για την ανάπτυξη της οικονομίας της Πελοποννήσου, να μεταφερθεί στο νέο πρόγραμμα 2014 – 2020 και να χρηματοδοτηθεί από αυτό, εξασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό την ολοκλήρωσή του.