Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

"Αστροπελέκι" χτύπησε ξανά τον ΠΑΟΚ στην Τρίπολη!

Η «κατάρα» της Τρίπολης χτύπησε ξανά τον ΠΑΟΚ! 
Μεγάλη νίκη, με ανατροπή, πέτυχε ο Αστέρας Τρίπολης στην έδρα του επί του ΠΑΟΚ με 2-1, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Super League. Οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν με τον Πέλκα στο 23΄, αλλά οι Αρκάδες «απάντησαν» στο δεύτερο ημίχρονο με τους Μπερτόλιο (49΄) και Σανκαρέ (82΄).

Για 4η σερί χρονιά ο Αστέρας καταφέρνει να πάρει το απόλυτο από το «δικέφαλο» στις μεταξύ τους αναμετρήσεις στην αρκαδική πρωτεύουσα. Η ομάδα του Στάικου Βεργέτη προερχόταν από το «διπλό» στους «Ζωσιμάδες» επί του ΠΑΣ Γιάννινα και για πρώτη φορά στο εφετινό πρωτάθλημα καταφέρνει να φτάσει σε δύο σερί νίκες. Για δεύτερη φορά μακριά από την Τούμπα, και 3η συνολικά σε 9 αγώνες, οι Θεσσαλονικείς φεύγουν από το γήπεδο με «σκυμμένα τα κεφάλια» και τα όποια όνειρα υπήρχαν για τον τίτλο μάλλον εξαφανίζονται από πάρα πολύ νωρίς, μιας και οι «ασπρόμαυροι» βρίσκονται 13 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό!
Η λιγότερο κακή ομάδα του πρώτου 45λεπτου ήταν αυτή που κατάφερε να μπει προηγούμενη στ΄ αποδυτήρια. Ο Αστέρας μπήκε πιο... ορεξάτος στο παιχνίδι, απέναντι στον ΠΑΟΚ που δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει καλά τη μπάλα. Οι γηπεδούχοι, πάντως, δε μπορούσαν να οργανωθούν σωστά στη μεσαία γραμμή, έκαναν πολλά λάθη στην πρώτη πάσα και γενικά με την εμφάνισή τους προβλημάτισαν έντονα. Ο «δικέφαλος» χωρίς να πιάσει σπουδαία απόδοση κατάφερε να προηγηθεί στο 23΄ με τον Πέλκα, που αξιοποίησε με το στήθος την πάσα του πιο δραστήριου παίκτη των «ασπρόμαυρων» στα πρώτα 45 λεπτά, Ροντρίγκες. Στο 45΄ ο Μακ μπήκε από αριστερά και με δυνατό σουτ ανάγκασε τον Μπαντή σε δύσκολη επέμβαση.

Με γκολ από τα... αποδυτήρια ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ισοφάριση με τον Μπερτόλιο, ο οποίος πέτυχε ένα πανέμορφο προσωπικό γκολ, αφού πρώτα «άδειασε» τους Τζιόλη, Βίτορ και με σουτ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γλύκου (1-1) στο 49΄. Οι Αρκάδες, μάλιστα, έχασαν απίστευτη ευκαιρία στο 65΄ για φέρουν τα πάνω κάτω, με τον Πααπδόπουλο να μην μπορεί να στείλει εξ επαφής τη μπάλα στα δίχτυα από την πάσα... διαβήτη του Λούι. Στο 73΄ το σουτ του Μακ μπλόκαρε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία ο Μπαντής, στην πρώτη αξιόλογη επίσκεψη του ΠΑΟΚ στα καρέ του Αστέρα στην επανάληψη. Πάλι ο Μακ ήταν ο πρωταγωνιστής στο 75΄, αλλά το γύρισμα που επιχείρησε μέσα από την περιοχή ήταν κακό, ενώ ήταν αμαρκάριστος.
Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημειώθηκε στο 82΄, όταν από εκτέλεση κόρνερ, ο προωθημένος Σανκαρέ έπιασε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, χαρίζοντας τη νίκη στον Αστέρα. Μάλιστα οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν στο τέλος να πετύχουν κι άλλο γκολ, όμως ο Μάσα και ο Γιάννου σε δύο περιπτώσεις -στο 86΄ και 87΄- βρέθηκαν απέναντι από τον Γλύκο, αλλά δεν κατάφεραν να πλασάρουν, ενώ στο 90΄ και πάλι ο Μάσα απέτυχε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα από το γύρισμα του Παντελιάδη.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στ. Βεργέτης): Μπαντής, Λούι, Γιαννούλης (55΄ Παντελιάδης), Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Ιγκλέσιας, Παπαδόπουλος (80΄ Μάσα), Κουρμπέλης, Γιάννου, Μπερτόλιο, Λανθαρότε (46΄ Αλόκο).
ΠΑΟΚ (Ι. Τούντορ): Γλύκος, Λέοβατς (64΄ Σάμπο), Τζαβέλλας, Βίτορ, Κόστα, Τζιόλης, Γκολάσα, Ροντρίγκες, Ζάιρο (46΄ Αθανασιάδης), Πέλκας, Μακ.