Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

EYΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΓΡΩΤΩΝ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα, 14 Οκτωβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τη συμμετοχή εκπροσώπων 42 Αγροτικών Συλλόγων της χώρας παρουσία του αρμόδιου Υπουργού, κ. Β. Αποστόλου, του Γ.Γ. του Υπουργείου, κ. Νίκου Στουπή, του Βουλευτή Λακωνίας και συντονιστή αγροτικών θεμάτων της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στ. Αραχωβίτη, και των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Παπαδόπουλου Νικόλαου (Λάρισα), Ψυχογιού Γεώργιου (Κορινθία), Καρασαρλίδου Ευφροσύνης (Ημαθία).

Στη σύσκεψη τέθηκαν επί τάπητος όλα τα θέματα των αγροτών που είναι σε διαπραγμάτευση με τους θεσμούς και κυρίως το ασφαλιστικό και το φορολογικό. Ως προς το πρώτο, η πρόταση του Υπουργείου προς τους θεσμούς περιλαμβάνει την εφαρμογή εισοδηματικών κριτηρίων και σταδιακή αύξηση των εισφορών σε βάθος πενταετίας.
Ως προς το δεύτερο, οι προτάσεις περιλαμβάνουν τον συμψηφισμό του ΦΠΑ για τους αγρότες βάσει των βιβλίων που τηρούν, τον ευρύτερο υπολογισμό των δαπανών τους, ώστε να αποτυπώνονται καλύτερα στη φορολογική τους Δήλωση, και την εισαγωγή της τεκμαρτής εργασίας σε οικογενειακό επίπεδο.
Σημειώθηκε επίσης από όλες τις πλευρές ότι είναι σημαντικό να γίνει η διάκριση του ποιος είναι κατά κύριο επάγελμα αγρότης, προκειμένου τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των αγροτών να αφορούν αυτούς που πραγματικά παράγουν.
Ο Γιώργος Ψυχογιός εκ μέρους των βουλευτών καθώς και ο Βλάσης Tσιόγκας εκ μέρους της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας παρέστησαν στη σύσκεψη, συνομίλησαν και κατέγραψαν συγκεκριμένα ζητήματα των παραγωγών του Νομού που παρευρίσκονταν εκεί.
Από το Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας
14.10.2015

ΣΥΡΙΖΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ