Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Περί ηθικού και τοξικού

samaras-papamimikos-tsimaras-karagkounis
Από τη μια, είναι το ηθικό σκέλος: Ο πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής για τις εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ, και ταυτόχρονα Γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος, οφείλει να είναι ανεξάρτητος και να τηρεί ίσες αποστάσεις και από τους τέσσερις υποψηφίους Προέδρους. Αυτό επιβάλλει ο θεσμικός του ρόλος. Το ίδιο ισχύει και για τον Γενικό Διευθυντή της ΝΔ. Κώστα Τσιμάρα.

Και οι δύο, όμως, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος και ο Κώστας Τσιμάρας, τάχθηκαν φανερά υπέρ της υποψηφιότητας του Απ. Τζιτζικώστα, χωρίς να παραιτηθούν! 


Από την άλλη, είναι το ζήτημα της "τοξικότητας". Πόσο "νέα και άφθαρτη" μπορεί να θεωρείται μια υποψηφιότητα, όταν περιστοιχίζεται από τόσο παλιά και φθαρμένα υλικά; Από ανθρώπους που από την ημέρα που ανέλαβαν καταγράφουν μόνο αποτυχίες για τη ΝΔ, πολιτικές και οικονομικές!

Οι καταγγελίες του Προέδρου της ΝΔ Ευάγγελου Μεϊμαράκη για αδιαφάνεια, ξεμπλόκαραν τις διαδικασίες για την εκλογή νέου Προέδρου αλλά παράλληλα απέδειξαν ότι όλα θα έρθουν στο φως και τίποτα δεν θα μείνει κάτω από στο σκοτάδι. Όταν οι άλλοι μιλούν θεωρητικά για αναγέωση της παράταξης, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης το κάνει πράξη, επιβάλλοντας και την κάθαρση! Επιπλέον ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης έχει ζητήσει οικονομικό απολογισμό από τη διαχείριση Κώστα Τσιμάρα, και ακόμη δεν την έχει λάβει…
Οι Νεοδημοκράτες πρέπει να γνωρίζουν τα πάντα πριν πάνε στις κάλπες... δεν πρέπει να επιτρέψουν τα "λάθη" του 2009!


Τάνια Πέλερη
www.tokentro.com