Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Τον διαχωρισμό της Ενταξιακής Πορείας της Τουρκίας από την επίλυση της Προσφυγικής Κρίσης ζητούν με Γραπτή Ερώτηση και Επιστολή προς τον Πρόεδρο Γιούνκερ και την Αντιπρόεδρο Μογκερίνι οι δύο Ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ

banner-homev2Δελτίο Τύπου
Τον διαχωρισμό της Ενταξιακής Πορείας της Τουρκίας από την επίλυση της Προσφυγικής Κρίσης ζητούν με Γραπτή Ερώτηση και Επιστολή προς τον Πρόεδρο Γιούνκερ και την Αντιπρόεδρο Μογκ&eps ilon;ρίνι οι δύο Ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ
Με κατάθεση γραπτής ερώτησης προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά και επιστολή προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Γιούνκερ και προς την Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ&alp ha;ι Ύπατη Εκπρόσωπο κα Μογκερίν, οι Ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ κα Εύα Καϊλή και κ. Νίκος Ανδρουλάκης, εκφράζουν την ανησυχία τους για την αλλαγή στάσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στην Το&upsil on;ρκία.
Συγκεκριμένα με Γραπτή Ερώτηση που κατέθεσαν την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου, οι δύο ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ επισημάνουν την υποχώρηση της Τουρκίας τους τελευταίους μήνες, σχεδό&n u;, σε όλα τα κριτήρια της Κοπεγχάγης αλλά και την αδικαιολόγητη καθυστέρηση της δημοσιοποίησης της Έκθεσης Προόδου.
Συγχρόνως, ρωτούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αν και κατά πόσο συνδέεται η Ενταξιακή Πορεία της Τουρκίας με την συνεργασία της τελευταίας στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης όπως α υτό εκφράστηκε από την Γερμανίδα Καγκελάριο κα Άνγκελα Μέρκελ κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην Τουρκία και κατά πόσο αληθεύει ότι κάποια σημεία της Έκθεσης τροποποιήθηκαν λόγω της π ροσφυγικής κρίσης.
Παράλληλα, συνυπέγραψαν, μαζί με άλλους ευρωβουλευτές -ανάμεσά τους η εισηγήτρια της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας κ. Κάτι Πίρι- επιστολή προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτρ&omicron ;πής κ. Γιούνκερ και προς την Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ύπατη Εκπρόσωπο κα Μογκερίνι, στην οποία επισημαίνουν μεταξύ άλλων πως "οι προϋποθέσεις που θέτει η Ε.Ε. για τη διεύρυνση &d elta;ε θα πρέπει να μετατρέπονται σε πολιτικό μέσο για την αντιστάθμιση μίας αποτυχημένης στρατηγικής για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης", και επιπλέον καλούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή "να προ& chi;ωρήσει στην έκδοση της έκθεσης προόδου για την Τουρκία πριν τις εκλογές της 1ης Νοεμβρίου". Τέλος να σημειωθεί ότι στην επιστολή αποδοκιμάζεται και η στιγμή που επέλεξε να κάνει το πρόσφατ ο ταξίδι της η Γερμανίδα Καγκελάριος, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, χαρακτηρίζοντάς την ως "ιδιαίτερα ατυχής".
Περισσότερα...